Održana gradska smotra Lidrana

 

U Domu hrvatskih branitelja danas se održala gradska smotra LiDraNa u sklopu koje je preko 64 učenika predstavilo svoje literarne, dramsko-scenske i novinarske radove.

U ime škole domaćina Velog Vrha srdačnu dobrodošlicu svim učenicima, njihovim mentorima te ostalim sudionicima Lidrana uputila je ravnateljica Irene Rigo. „Vjerujem kako ćemo kroz današnje nastupe uživati u stvaralaštvu glasa, pokreta i riječi“ istaknula je Rigo.

Svoju podršku manifestaciji, koja njeguje učenički izričaj i pisanu riječ, izrazila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Ljepota Lidrana je upravo u tome što profesorima nudi priliku da prenesu svoje znanje i vještine pritom otkrivajući mlade talente te starajući buduće književnike, novinare i glumce“ kazala je Krizmanić Marjanović.

Povjerenstvo sastavljeno od glumaca, dramskih pedagoga, novinara, nastavnika i književnika ocijenit će radove svih natjecatelja te odabrati one najbolje koji će potom svoje natjecanje nastaviti na županijskoj smotri Lidrana u veljači.

Zadaća LiDraNa jest razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo te promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku.

Odgovori

Pin It on Pinterest