Pulski gradonačelnik posjetio Maticu umirovljenika

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas Maticu umirovljenika Istarske županije te se je uz druženje s članovima Matice zaigrao i partiju pikada na aparatu kojega je Matici umirovljenika Grad Pula nedavno donirao.

„Drago mi je vidjeti da su naši umirovljenici aktivni i da djeluju putem svojih udruga. Briga Grada Pule za najmlađe i najstarije građana ovoga grada naša je obaveza kako bi imali što kvalitetniji društveni život“’,

istaknuo je Miletić i dodao kako Grad ulaže više stotina tisuća kuna svake godine za sve umirovljenike.

Također, podsjetio je kako je Grad Pula dodijelio prostor na korištenje Matici umirovljenika, prvi smo grad u Hrvatskoj koji je otvorio Čitaonicu kluba umirovljenika, a prostor je Grad Pula dodijelio i Sindikatu umirovljenika.

Zahvalivši gradonačelniku na dosadašnjoj potpori i suradnji, predsjednik Matice umirovljenika Istarske Županije Bruno Stermotić naveo je brojne prošlogodišnje aktivnosti Matice umirovljenika, za koje je kazao da će se nastaviti i u ovoj godini.

Da su prostori itekako dobro iskorišteni, dokazuje i činjenica da u njima djeluje uspješan zbor „Zlatne godine“ kojeg vodi Silva Pavić.

„Izuzetno sam ponosna na zbor koji vodim, a od svega mi je najvažnije da kad žene koje u njemu sudjeluju na probe dolaze neraspoložene, s njih odlaze vesele i raspoložene“, kazala je Pavić.

Predsjednik Gradske udruge Matice umirovljenika Pula Nevenko Gržinić kazao je kako su umirovljenici vrlo uspješni i u sportskim natjecanjima te je pohvalio žensku ekipu pikada

koje na pikado uređaju postižu jako dobre rezultate.

Nije zaboravio pohvaliti ni mušku ekipu boćara te je izdvojio društvena događanja u kojima umirovljenici sudjeluju, a to su u prvom redu izleti, razni susreti te plesna i zabavna druženja povodom važnih obljetnica.

Odgovori

Pin It on Pinterest