Predstavljen projekt D’basket

 

Međunarodni projekt D’basket koji se provodi u partnerstvu Grada Pule, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Osnovne škole Veli Vrh predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije

održanoj u prostorijama Komunalne palače.

„Nositelj projekta, koji je usmjeren ka razvoju interdisciplinarnih obrazovnih metoda, je škola Instituto Comprensivo Romolo Onor iz Italije“

kazala je uvodno zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci pritom spomenuvši ostale partnere koji dolaze iz Francuske, Italije i Slovenije.

Nadodala je kako se projekt u potpunosti financira europskim sredstvima, iz programa Erasmus+.

Njegova ukupna vrijednost je gotovo 250.000,00 €, od čega Zakladi pripada 21.584,00 €, Gradu Puli 11.908,00 €, te školi Veli vrh 27.071,00 €.

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé Glavan dotakla se partnerstva na projektu.

Projekt se fokusira na razvoj obrazovnih metoda kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja.

„Upravo umrežavanje različitih institucija i subjekata predstavlja jedan dobar primjer kako se treba kroz projekt surađivati“ navela je Možé Glavan te nadodala kako je Zakladi bitno sprovesti što više sličnih konkretnih aktivnosti.

„Riječ je o projektu koji se, kroz razne obrazovne modalitete, bavi jačanjem kompetencija učenika i učitelja“ pojasnila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

Cilj je djeci omogućiti da na jedan drugačiji, zanimljiviji i njima bliski način usvoje potreba znanja, dodaje Krizmanić Marjanović.

O aktivnosti koje se u sklopu projekta D’basket planiraju provesti govorila je ravnateljica OŠ Veli Vrh Irene Rigo.

„U tijeku je natječaj za izradu službenog logotipa projekta, a u planu je edukacija učitelja o neformalnim oblicima obrazovanja te upitnik o otvorenosti učitelja i učenika ka novim metodama“ pojasnila je Rigo.

Ujedno, održat će se tri razmjene učenika koji će sudjelovati u raznim radionicama.

U konačnici, interdisciplinarne obrazovne metode koje se usvoje bit će uvrštene u školski kurikulum i prezentirane ostalim školama, za kraj je navela Rigo.

( pula.hr )

 

Odgovori

Pin It on Pinterest