Pula spremno dočekuje novu turističku sezonu

 

U centru  Pule, uz tekuće radove na De Villeovom usponu, intenzivirali su se pripremni radovi za nadolazeću turističku sezonu.

Radovi na rekonstrukciji De Villeovog uspona, vrijedni oko 1,2 milijuna kuna, odvijaju se u skladu s planiranom dinamikom. U proteklih se mjesec dana izvode radovi na polaganju kolektora sanitarne odvodnje i arheološko istražni radovi na potezu između ulice Sergijevaca i ulaza u galeriju Sveta Srca. Dosad je uklonjeno kameno opločenje te je odrađeno oko 90 posto  širokog  iskopa, a na dijelu uspona od ulice Castropola do ulaza u galeriju Sveta Srca položene su cijevi sanitarnog kolektora te su izgrađena tri šahta.

„Cilj nam je urediti ovaj frekventni uspon od samih temelja, na način da se izvrši kompletna zamjena dotrajale komunalne infrastrukture, odnosno plinske i vodovodne mreže“, poručio je gradonačelnik Pule Boris Miletić nadodavši kako se na taj način dodatno želi revitalizirati starogradska jezgra. „Usponu ćemo na ovaj način vratiti stari sjaj, odnosno urediti ga za naše sugrađane koji tamo žive, ali i turiste koji ga svake godine posjećuju u sve većem broju“, dodaje Miletić.

Projekt rekonstrukcije De Villeovog uspona obuhvaća i izgradnju kolno-pješačkih površina, izgradnju oborinskog kolektora te javnu rasvjetu i polaganje podzemne elektroničko komunikacijske infrastrukture. Cijeli će se uspon rekonstruirati prema uvjetima Konzervatorskog odjela u Puli te će se nanovo postaviti kameno opločenje, pri čemu će se koristiti materijali istovjetni postojećim.

Kako bi uži centar grada spremno dočekao nove goste, uz radove koji se odvijaju u sklopu uređenja javnih površina i komunalne infrastrukture koje Grad provodi, započeli su i radovi na uređenju brojnih poslovnih prostora i fasada na nekoliko adresa. Uređuju se privatni objekti na Kapitolinskom trgu, na lokaciji pokraj Parka grada Graza, u Ulici Sergijevaca, na Danteovom trgu i Flaciusovoj ulici. Riječ je uglavnom o privatnim investicijama pulskih ugostitelja i ostalih poduzetnika.

„Veseli me činjenica da se grad budi i priprema za nadolazeću sezonu koja iz godine u godinu ruši rekorde posjećenosti te da i privatne osobe ulažu u starogradsku jezgru čime dodatno doprinose našem turističkom rastu i razvoju. Ove su investicije pokazatelj veće gospodarske aktivnosti naših poduzetnika, kojih je prema podacima FINA-e najviše upravo u Puli. Pula je proglašena vodećim gradom po pitanju poduzetništva u Hrvatskoj, a mi ćemo kao grad nastaviti raznim mjerama poticati pozitivnu poslovnu klimu“, istaknuo je Miletić.

Odgovori

Pin It on Pinterest