Nekoliko kaznenih djela ovoga vikenda na području IŽ

 

Priveden zbog prodaje marihuane

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su 2. veljače oko 18.35 sati, u Creskoj ulici u Poreču, kontrolirali 25-godišnjaka, koji je kod sebe imao tri paketića s ukupno 3.7 grama marihuane.

Navedenu drogu mladić je trebao prodati dvojici muškaraca, koji su također zatečeni u Creskoj ulici. Obavljenom pretragom u stanu, kojeg 25-godišnjak koristi, policijski službenici pronašli su još 1.5 grama marihuane i više vrećica za pakiranje droge.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. veljače u predvečernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

Izazvao požar u policijskoj postaji

U požaru koji je izbio 3. veljače oko 16.10 sati, u Policijskoj postaji Rovinj-Rovigno, nitko nije ozlijeđen, a nastala je manja materijalna šteta.

Naime, policijski službenici su 3. veljače oko 12.30 sati, u Ulici Joakima Rakovca zatekli 66-godišnjaka kako u vidno alkoholiziranom stanju sjedi na tlu.

Muškarac je vikao na prolaznike i odbijao liječničku pomoć te je zbog narušavanja javnog reda i mira, uhićen i priveden u policijsku postaju.

Nakon što je smješten u prostoriju za zadržavanje, 66-godišnjak je oko 16.10 sati upaljačem zapalio madrac i tako izazvao manji požar.

Rovinjski vatrogasci ugasili su požar, u kojem srećom nije nitko ozlijeđen.

U požaru je izgorio dio inventara u prostoriji za zadržavanje te je došlo do začađenja zidova u dijelu policijske postaje.

Uhićeni muškarac prevezen je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

 

Otuđen moped

 Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 3. na 4. ožujka, u Benčićevoj ulici u Puli, otuđio moped Yamaha, pulske  registarske oznake, čime je oštetio 44-godišnjaka za više tisuća kuna.

 

Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanjem nad 26-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su 3. veljače oko 12 sati uhitili muškarca zbog sumnje da je počinio kazneno djelo te je temeljem naloga nadležnog suda obavljena pretraga stana u kojem boravi.

U pretrazi je pronađena digitalna vaga i više paketića s ukupno 67.9 grama droge marihuane.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. veljače u večernjim satima,  priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest