Oplanić: U Poreču nema mjesta primitivizmu!

 

OBJAVA ZA MEDIJE

Oplanić: U Poreču nema mjesta primitivizmu!

POREČ – „Potaknuti još jednim nizom sramotnih plakata od strane porečkog HDZ-a koji su ispod svake razine uljuđene političke komunikacije, poručujemo građanima Poreča, a posebice vodstvu porečkog HDZ-a, da nemamo nikakve namjere baviti se negativnom kampanjom“, kazala je predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić.

– Odbijamo biti dio takvog diskursa. Ponosni smo što smo skupa s našim vrijednim sugrađanima stvorili zajednicu koja po civilizacijskim standardima može biti uzor svima.

– U Poreču, kao i u cijeloj Istri, nema mjesta primitivizmu i širenju mržnje. Takvi plakati najviše govore o onima koji su ih osmislili, kazala je Oplanić dodajući da će „vodstvo porečkog HDZ-a teško na taj način postići išta osim pokazati da nisu dorasli političkom natjecanju na temelju programa, ideja i projekata“.

– Izborna kampanja trebala bi biti platforma za prezentiranje konkretnog programa i političkih ideja i planova, a ne platforma za širenje mržnje i stvaranje podjela te uvlačenja straha među građane, navela je Oplanić dodavši da je dobila podršku brojnih građana kojima se također ne sviđa ovo divlje plakatiranje grada od strane porečkog HDZ-a.

– Osim što ovaj način komunikacije ne priliči ni sadržajem ni formom našem gradu, time se dodatno narušava ionako nisko povjerenje građana u politiku.

– Iskoristit ću ovu priliku i da najavim kako će porečki IDS razdoblje pred nama koristiti da položimo račune građanima i jasno kažemo što smo uspjeli realizirati te koji su naši planovi za idući mandat. Predstavit ćemo najvažnije točke programa koji ćemo osmisliti zajedno s građanima, kazala je Oplanić te dodala:

– Želimo uključiti sve zainteresirane građane u proces donošenja odluka jer politiku vidimo kao posao u javnom interesu, a ne kao arenu za svađe i bespredmetna prepucavanja.

Oplanić je zaključila kako su „pomaci u razvoju Poreča svima vidljivi te je u samo nekoliko posljednjih godina Poreč napredovao u svim segmentima – u turizmu, razvoju infrastrukture, gospodarstvu, i na to smo iznimno ponosni“.

Pin It on Pinterest