Gradonačelnik Boris Miletić podržao rad pulske podružnice SUH-a

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas pulsku podružnicu Sindikata umirovljenika Hrvatske te se družio s brojnim članovima koji su ga upoznali s brojnim aktivnostima koje podružnica provodi.

„Drago mi je vidjeti da su naši sugrađani treće životne dobi iznimno aktivni i uspješni u onome što rade. Na nama je kao Gradu da im pružimo podršku i da im omogućimo adekvatnu skrb. Pula je svijetli primjer kvalitetnog odnosa prema našim umirovljenicima i zaista činimo sve kako bi našim umirovljenicima olakšali život i pružili dodatne sadržaje u našem gradu“, kazao je Miletić.

Predsjednica pulske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske Mirjana Dika Dužman zahvalila je Gradu na dugogodišnjoj potpori te je istaknula kako pulska podružnica broji oko 3 tisuće članova. Tajnica pulske podružnice Zorica Drandić napomenula je kako je udio starijih osoba u ukupnoj populaciji sve veći te je stoga potrebno skrbiti za starije članove društva, dok je njima samima najvažnije da imaju nekoga na koga se mogu osloniti.

Članovi Sindikata umirovljenika apelirali su na rješavanje problema zakonske regulative oko  doživotnog i dosmrtnog uzdržavanja kojim danas umirovljenici nisu zaštićeni, minimalne socijalne mirovine ali i vožnje automobila za starije osobe na što je pulski gradonačelnik kazao kako će i dalje u skladu sa svojim ovlastima učiniti sve što je potrebno kako bi umirovljenicima omogućili što bolje uvjete života.

Pin It on Pinterest