Nekoliko provala i krađa na području IŽ

 

Osumnjičen za provale u automobile

 Pulska je policija, provedenim kriminalistički istraživanjem nad 39-godišnjakom, utvrdila sumnju da je muškarac počinio sedam kaznenih djela teška krađa. Sumnjiči ga se da je od 8. veljače prošle godine do 25. siječnja, na području grada Pule, provaljivao u vozila i iz njih otuđivao razne predmete.

U veljači je osumnjičeni prvo provalio u Citroen, pulske registarske oznake, koji je bio parkiran u Valturskoj ulici, a iz kojeg je otuđio kapu i sat, čime je 41-godišnjaka oštetio za više stotina kuna. Potom je, također u veljači, u Karlovačkoj ulici provalio u Nissan, pulske registarske oznake, iz kojeg je otuđio navigacijski uređaj, čime je 45-godišnjakinju oštetio za nekoliko tisuća kuna. U kolovozu je osumnjičeni na šetalištu Lungomare  provalio u Daciu, njemačkih registarskih oznaka, iz koje je otuđio torbicu novcem i dokumentima, kapu i sat, čime je 46-godišnju njemačku državljanku oštetio za više stotina kuna. Istog mjeseca je na Sisplacu provalio u Audi, njemačke registarske oznake i otuđio prijenosni DVD player, čime je 51-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna. U prosincu je 39-godišnjak, u Anticovoj ulici, provalio u Opel, pulske registarske oznake, iz kojeg je otuđio mobitel i time oštetio 51-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.

Posljednja dvije provale, osumnjičeni je počinio u siječnju ove godine, kada je provalio u dva Citroena, jedan u Ulici Boškovićev uspon, a drugi u Ližnjanskoj ulici. Iz prvog vozila otuđio je tablet i time oštetio 37-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna, dok je iz drugog otuđio torbu, čime je 39-godišnjaka oštetio za više stotina kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 6. veljače u prijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Oštetio lokote na ulazu u pješaku zonu

 Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo štećenje tuđe stvari. Sumnjiči ga se da je 30. siječnja i 1. veljače, u Ulici Dante Alighierija u Umagu, kliještima prerezao lokote na stupićima, koji su postavljeni kako bi se zapriječio ulazak vozilima u pješačku zonu. Time je jedinicu lokalne samouprave oštetio za nekoliko stotina kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

 Provaljeno u kontejner s alatom

 Nepoznati je počinitelj u razdoblju od 3. do 6. veljače, u Galižani, provalio u metalni kontejner te otuđio razni alat, čime je oštetio 60-godišnjaka za više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku počinitelja.

Otuđen automobil

 Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 5. na 6. veljače, iz dvorišta u Ulici Vrčevan u Medulinu, otuđio automobil Opel Vectra, pulske registarske oznake, čime je oštetio 34-godišnjaka za više tisuća kuna.

 

Pin It on Pinterest