Završio kreativni natječaj projekta EASY TOWNS

 

Jučer se u Komunalnoj palači održala prezentacija radova studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu kreativnog natječaja na projektu EASY (European Accessible Sustainable Young) TOWNS.

Suradnjom Grada Pule i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli došlo se na ideju povezivanja Savjeta mladih Grada Pule s Erasmus studentima.

Kristina Hlavati, stručna suradnica za mobilnost i međunarodne projekte Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli zahvalila je Savjetu mladih Grada Pule što je prepoznao vrijednost suradnje s pulskim studentima i doprinos koji

mogu dati u okviru promicanja europskih vrijednosti.

Izrazila je spremnost i interes Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za nove buduće suradnje Lena Radunić iz Upravnog odjela za kulturu Grada Pule pohvalila je trud studenata

i izrazila želju za nastavkom kontinuirane suradnje sa Sveučilištem u Puli na područjima od zajedničkog interesa.

Također, dodala je da će se Grad Pula zalagati za uključivanje mladih u aktivnosti koje im omogućuju osobni i profesionalni razvoj te stjecanje dodatnih kompetencija i iskustava.

Studenti, korisnici Erasmus programa, imali su zadatak izraditi prezentaciju kojom će predstaviti svoju razmjenu i europske vrijednosti stečene tijekom boravka na školovanju u inozemstvu.

Članovi Savjeta mladih Grada Pule ocijenili su prezentirane radove Massima Brajuhe, Corinne Šćulac, Ine Cerovečki, Anje Boljunčić Punčikar i Amele Škrijelj.

Predsjednica Savjeta mladih Grada Pule Sara Bužleta izjavila je da je žiri imao vrlo težak zadatak “studenti su se veoma potrudili na zanimljive načine prikazati stečena iskustva, znanja, vještine

i kompetencije koje su predstavili u svojim radovima na kreativan i originalan način kroz interaktivne prezentacije.

” Većinom glasova odlučeno je da je pobjednica kreativnog natječaja Amela Škrijelj, studenica smjera Management i poduzetništvo, koja je predstavila svoj Erasmus boravak na Sveučilištu u Almeriji.

Amela je na jedinstven način objedinila najvažnije vrijednosti koje joj je omogućio odlazak na razmjenu. Smatra boravak u Španjolskoj dosad najljepšim periodom svog života “Erasmus iskustvo mi je otvorilo mnoga vrata

i  pomoglo da se razvijem kao osoba, postanem odgovornija i svjesnija značaja europskih vrijednosti koje nosimo u sebi i različitosti s kojima se susrećem, a  koje zapravo obogaćuju moj život.”

Sljedećeg mjeseca, Amela će svoju prezentaciju predstaviti na četvrtoj međunarodnoj konferenciji na Malti koja će se održati od 22. do 25. na otoku Gozo.

Projekt Grada Pule provodi Upravni odjel u kulturi u suradnji sa Savjetom mladih Grada Pule čiji članovi organiziraju lokalne aktivnosti.

Cilj projekta je stvaranje mreže jedanaest gradova partnera na projektu te uspostava buduće suradnje na područjima integracije mladih i tolerancije prema multikulturalnosti.

Do sad su održane tri međunarodne konferencije i dva lokalna kreativna natječaja.

Na prvom kreativnom natječaju uspostavljena je suradnja Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule s mladim predstavnicima nacionalnih manjina s područja Pule kroz kreativni natječaj u predstavljanju lokalnih aktivnosti

za koje se zalažu nacionalne manjine. Pobjednik Marko Voštan, svoj je rad predstavio na trećoj projektnoj konferenciji u Pforzheimu u listopadu prošle godine gdje je otputovao s predstavnicima Grada Pule i Savjeta mladih.

Do kraja ove godine održat će se još dvije konferencije, na Malti te završna konferencija u Vicenzi.

Projekt se financira iz europskog programa Europa za građane.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest