Grace Jones otvara Dimensions festival u Areni

 

Šesti Dimensions festival u Areni, 30. rujna otvorit će Grace Jones, kojoj će to biti ujedno i prvi nastup u Hrvatskoj. Osim 68-godišnje glazbene ikone, nastupit će i elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, eksperimentalni jazz benda Yussef Kammaal te bubnjar i kompozitor Moses Boyd.
U svom šestom izdanju, Dimensions će po prvi put ugostiti jednog od utemeljitelja techno glazbe, Jeffa Millsa. Još jedno kultno američko techno američko ime, kralj glazbene selekcije Theo Parrish, u Pulu donosi zvuk Chicaga. Stalni gost Berghain kluba, Marcel Dettmann, vraća se u svom poznatom techno stilu. Floating Points nastupa čak dva puta kroz festival, s posebnim live showom koji je putovanje kroz njegovu produkciju te s eklektičnim i ekspanzivnim DJ setom. Jedan od vrhunaca festivala bit će nastup slavnog funk benda iz 70-tih, Cymande, koji će u punom sastavu svirati klasike. Tu je i multi-instrumentalist i gospodar funka Shuggie Otis, te zagonetni reper iz Gane – Ata Kak.

Na mračnijem kraju zvučnog spektra nalazit će se techno zvijezda Nine Kraviz i nova nada Helene Hauff, koja se smatra jednom od predvodnica underground scene. Progresivne setove spremaju Dan Snaitpoznat kao Caribou i Daphni, te Joy Orbison i Hessle Audio tim.
Dimensions festival je sinonim za najrespektabilnija imena house i techno scene. Tako će producent Levon Vincent donijeti odvažan izbor deep housea, dok Tama Sumo i Lakuti čine savršen DJ tim s B2B setom. Njima se pridružuju i Chicago zvijezda Sadar Bahar, Antal i londonska potpora Horse Meat Disco. Rezident berlinskog Club Der Visionaere Binh, poznat po svojim ekspanzivnim setovima čini dobrodošao dodatak. Poseban se mogu izvođačima izdvaja i nastup rezidenta legendarnog newyorškog kluba Studio 54 Nickyja Siana.
Na šestom Dimensions festivalu bit će live nastupa u izobilju, kao primjerice rijetko viđenog njemačkog dua Dopplereffekt, cijenjenog soundtrack glazbenika Alexander Robotnicka i ambijentalnog dvojca Demdike Stare. Publika će imati priliku vidjeti neo-soul legendu Amp Fiddlera, a Romare s Ninja Tune etikete će spojiti točkice između funka i world glazbe. Zanimljiv nastup sprema skladatelj i synth entuzijast Kaitlyn Aurelia, a potpuno nov pogled na bubnjeve donosi Moses Boyd. Jazz, funk i world glazbeni pravci ključni su dio Dimensions popisa, a to ni ove godine neće biti iznimka. Yussef Kamaal jazz trio, koji nastupa na otvorenju i na tvrđavi upoznat će nas sa snenom stranom jazza, Moko Shibata aka Powder s world music scenom, a DJ Okapi sve će začiniti s afro ritmovima. Na nostalgično putovanje vode nas pak Thris Tian, Sofie, Andwot, Harri Pepper, Aaron L, Sam Lloyd, Onemind, Leo Leal, KAMMA, Bane, Mafalda, Donna Leake i Heels & Souls.
U prodaji su povoljnije regionalne ulaznice po cijeni od 660 kuna za sve dane festivala, dok su regionalne ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima.

Pin It on Pinterest