Nekoliko kaznenih djela proteklog vikenda u Istri

 

Prijavljen zbog prodaje amfetamina

Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, 10. veljače oko 16.40 sati, u mjestu Most-Raša, policijski službenici kontrolirali su 40-godišnjaka koji je kod sebe imao 0.4 grama amfetamina. Zbog sumnje da se muškarac bavi preprodajom droge te da na adresi stanovanja posjeduje još droge, policijski službenici obavili su pretragu stana, kojom prilikom su u hladnjaku pronašli više vrećica s ukupno 12.5 grama amfetamina. Pronađena droga je oduzeta, a protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Otuđio mobitel

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči ga se da je 11. siječnja u poslijepodnevnim satima, iz ureda u Ulici Sergijevaca u Puli, otuđio mobitel. Time je 25-godišnjakinju oštetio za više stotina kuna te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Privedena zbog prijetnje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, porečka je policija utvrdila sumnju da je 43-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo prijetnja. Sumnjiči ju se da je 11. veljače oko 16.50 sati, ispred stambene zgrade u Ribarskoj ulici u Vabrigi, pod vidnim utjecajem alkohola prijetila smrću 56-godišnjem susjedu.

Osumnjičena je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 12. veljače u predvečernjim satima, privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Provala u vikend kuću

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je u razdoblju od 20. siječnja do 10. veljače, provalio u vikend kuću u Fodolama kod Vodnjana i otuđio nekoliko televizora, čime je 61-godišnju vlasnicu oštetio za više tisuća kuna.

Photo ilustracija

Pin It on Pinterest