3. Pulski karneval u još većem izdanju

 

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek, direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj te meštar Damir Pletikos Koroman danas su u prostorijama TZ Pula najavili treći po redu Pulski karneval koji će se održati 18. veljače.

„Ovogodišnja karnevalska povorka okupit će 23 maškarane grupe iz cijele Istre, Kvarnera i Slovenije s preko 650 sudionika“ uvodno je kazala Cinkopan Korotaj koja je ponosno konstatirala da Pulski karneval poprima sve veće razmjere.

Poziv svim Puležanima da posjete karneval te se pridruže maškaranoj povorci uputio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule. „Na taj ćemo način svi zajedno, uz brojne maškarane grupe, dodatno uveličati ovu veselu povorku koja iz godine u godinu raste“ kazao je Cvek pritom se zahvalivši Turističkoj zajednici i ostalim akterima na kvalitetnoj organizaciji.

Okupljanje karnevalskih grupa počinje u 10.30 na parkiralištu Karolina odakle će u 11.30 sati maškarana povorka i krenuti. Slijedi maškarani defile duž centra grada, a koji uključuje dva predstavljanja karnevalskih grupa. Prvo predstavljanje maškara bit će pored Arene, a ono glavno na trgu Portarata. Druženje maškaranih grupa potom se nastavlja na Giardinima gdje je za sve sudionike osiguran ručak. Slijedi veliki maskenbal uz grupu The Night Express sve do 17,00 sati. U slučaju kiše program se seli u Circolo.

Maškare će Pulom vladati sve do 28. veljače kada maškarana priča završava paljenjem Pusta u 19,00 sati na Velom Vrhu pored semafora. „Uz prigodno paljenje Pusta naziva „Ladro Lenković Ina Hepina va žepina“ slijedi zabavni program uz besplatnu fritaju za sve sudionike“ pojasnio je meštar Pletikos koji je ovom prigodom predstavio masku Karnevalske grupe Veli vrh – Valmade. „Riječ je o maski Legenda o Areni, inspiriranoj pulskom poviješću“ naveo je Damir Pletikos nadodavši kako će masku predstaviti i na Riječkom karnevalu.

Organizatori karnevala u Puli su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Pin It on Pinterest