Kreću prijave za 4. Dječji pjevački festival „ PULA PJEVA“

 

4. Dječji pjevački festival „PULA PJEVA“ i ove godine nastavlja s okupljanjem zaljubljenika u pjevanje i glazbu općenito. Prijave kreću od 20. veljače do 16. ožujka 2017. godine, a sama audicija će se održati 17. ožujka u 17.00 sati u prostorima Zajednice Talijana „Circolo“.

Sam festival je osmišljen s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Dječji pjevački festival je u potpunosti stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, a samu organizaciju i realizaciju projekta vodi Grad Pula, odnosno nadležni Upravni odjel za društvene djelatnosti. Prijavljeni učenici/ce na audiciji se predstavljaju sa skladbom koju su odabrali sami prema stručnom savjetu svog mentora glazbene kulture.

Tijek  postupka prijave na  audiciju i kriteriji:

1. Prijave na audiciju trajat će od 20. veljače  do 16. ožujka 2017. godine

2. Obrazac Prijavnice može se preuzeti u školi kod učitelja/učiteljice glazbene kulture

3. Obrazac prijavnice poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr, voditeljici projekta Ireni Peruško

4. Audicija će se održati  u dvorani  Zajednice Talijana „Circolo“ , Carrara 1,  u Puli 17. ožujka 2017. s početkom u 17.00 sati

5. Na audiciju kandidat/kandidatkinja donosi matricu na cd-u ili usb – sticku. Ukoliko kandidat/kandidatkinja nije u mogućnosti pribaviti matricu, može se obratiti na e – mail studija Čarobne frule (e-mail: carobnafrula(at)hotmail.com) i matricu će pripremiti studio. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sam/a svira i pjeva odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu.

6. Kandidat/kandidatkinja na audiciju mora donijeti isprintani ispunjeni obrazac prijave, a na kojemu se ujedno nalazi i potpisana suglasnost da roditelj/skrbnik pristaje da mu dijete sudjeluje na festivalu. Popunjeni i potpisan obrazac, kandidati moraju obavezno donijeti  na audiciju. Bez potpisane suglasnosti roditelja, prijava kandidata neće biti uvažena.

7. Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se također na web stranicama Grada Pule,  najkasnije 3 dana nakon završetka audicije.

8. Poluzavršnica festivala održat će se 24. ožujka 2017. u dvorani Zajednice Talijana „Circolo“  s početkom u 19 sati , a objavit će se i  na web stranicama Grada Pule

9. Stručni žiri koji će  odlučivati o kandidatima sastavljen je od 6 članova, a kandidati će se ocjenjivati na temelju 3 propisana kriterija:

1.      vokalna izvedba
2.      intonacija
3.      scenski nastup i dojam (uključuje i zahtjevnost glazbene dionice)

10. Stručni žiri čine osobe iz svijeta glazbe, a koji ne rade u redovitoj nastavi s kandidatima, na bilo koji način.

11. Tijekom cijelog trajanja natjecanja – od audicija pa do same završnice festivala – organizatori će svojim prisustvom brinuti o kvaliteti i regularnosti provedbe cjelokupnog projekta.

Cijela manifestacija odvija se pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Pin It on Pinterest