Upravljali pod utjecajem alkohola – upozorenje PU Istarske !

 

Policijski službenici porečke i pulske policije su zbog upravljanja pod utjecajem alkohola prekršajno sankcionirali dva muškarca.

Pulska je policija je 16. veljače oko  0.05 sati, na Trgu Republike u Puli,  zatekla 27-godišnjaka koji je automobilom  Hyundai, pulske registarske oznake, ušao u raskrižje za vrijeme dok je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu. Obavljenom kontrolom, utvrđeno je da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.07 promila te je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iste večeri oko 0.30 sati, porečki policajci su u Špadićima kraj Poreča, u kontroli prometa zatekli automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 36-godišnjak. Obavljenom provjerom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola  od 1.90 promila te da mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Kako je postojala vjerojatnost da će 36-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upozorenje vozačima:

Čak i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača. Istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa. Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,

ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,

koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,

zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,

ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro).

Photo – ilustracija

Pin It on Pinterest