Održan županijski Lidrano 2017.

 

Jučer je u prostorima Zajednice Talijana održana Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano 2017.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović svim sudionicima Lidrana zaželjela je puno uspjeha na predstojećim nastupima koji promiču stvaralaštvu glasa, pokreta i riječi. Na njezine riječi nadovezala se pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan koja je kazala kako je riječ o najkreativnijem natjecanju koje sudionicima nudi nešto posebno i drugačije.

U ime škole domaćina Velog Vrha učenike i njihove mentore pozdravio je Domagoj Rakitovac. „Želim svima dan ispunjen pozitivnim vibracijama i stvaralaštvom“ poručio je Rakitovac.

Na ovogodišnjoj smotri predstavile su se 34 istarske osnovne i srednje škole s po 34 literarna uratka, 13 novinarskih, sedam školskih listova. Nastupit će 13 učenika u pojedinačnoj kategoriji i 79 njih u skupnim scenskim nastupima. Sve spomenute radove i nastupe ocjenjivalo je povjerenstvo sastavljeno od vrsnih novinara, glumaca, dramskih pedagoga, knjižničara i profesora.

Smotru organizira Ministarstvo obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje, a škola domaćin je OŠ Veli Vrh.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest