U nadzoru državne granice zatečeno 20 migranata

 

Prilikom nadzora državne granice na buzetskom području u subotu, 18. veljače, policijski službenici zatekli su teretno vozilo, hrvatskih registracijskih oznaka s vozačem hrvatskim državljaninom te  dva državljana Rumunjske i jednog državljanina Hrvatske. U prtljažnom prostoru policija je zatekla 20 migranata (18 državljana Afganistana od kojih je 10 maloljetnika, jedan državljanin Pakistana i jedan državljanin Bangladeša).  Među ovim osobama, 18 osoba su tražitelji međunarodne zaštite u RH.

Punoljetnim tražiteljima  međunarodne zaštite u RH policija je izdala obavezne prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakonika o schengenskim granicama te će biti vraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu i Kutini, dok će maloljetnici biti smješteni u Zagrebu i Karlovcu.

Dva hrvatska i dva rumunjska državljana su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje te su u nedjelju, 19. veljače, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

( Photo – ilustracija )

Pin It on Pinterest