Smrtno stradao vozač motocikla

 

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 19. veljače oko 16.50 sati u mjestu Bužnija kod Novigrada, smrtno je stradao 49-godišnji vozač motocikla, dok je njegova 42-godišnja suputnica teže ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 81-godišnji vozač upravljao automobilom Daewoo, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste iz smjera Novigrada prema Novoj Vasi te je na raskrižju započeo skretati u lijevo prema naselju Strada Contessa, bez da je propustio vozila koja su imala prednost kretanja. U tom se trenutku automobil sudario s motociklom Suzuki, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak, a koji je zadržavao smjer kretanja. Od siline udarca, motocikl se odbio i udario u Opel, pulske registarske oznake, kojim je iza Daewooa upravljao 34-godišnjak.

Vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, a njegova 42-godišnja suputnica je prevezena u OB Pula s teškim ozljedama. Protiv 81-godišnjeg vozača Daewooa podnosi se kaznena prijava radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pin It on Pinterest