Najbolji hrvatski čvarci na 16. Ucvirkfestu

 

Jučer je na gradskoj tržnici u Puli održana manifestacija 16. Ucvirkenfest koju su organizirali agencija Avenue i Žižo uz pokroviteljstvo Tržnice d.o.o. te Turističke zajednice grada Pule. Pravim stručnjacima iz kužine u spravljanju čvaraka su se pridružili gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek.

Festival čvaraka donio je vrlo zanimljiv program; od pripremanja čvaraka na licu mjesta u četiri kotla do degustacija raznih jela od čvaraka i sa čvarcima. Majstori od čvaraka su stigli iz Županje, Samobora i domaće snage OPG Drago Krivičić iz Premanture, a za građane je bilo pripremljeno 300 porcija broskve i krumpira s ucvirkima, specijalitet sjeverne Istre koju je za ovu prigodu pripremio restoran Markat

Manifestacija Ucvirkenfest pokrenuta je 2002. godine, a održana je u restoranu Stari grad. Tijekom zadnjih 15 godina obišla skoro cijelu Istru. Zadnjih šest godina tradicionalno se održava na pulskoj tržnici. Do sada je Ucvirkenfest predstavio više od 50 tradicionalnih recepata istarske gastronomije u kojoj se koriste ucvirki kao sastavni dio recepta ili osnovna namirnica.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest