Boris Miletić: Prestanite šutjeti – ovo mora prestati!

 

„Marš crnokošuljaša u organizaciji Autohtone hrvatske stranke prava i njihovo postrojavanje na glavnom trgu u Zagrebu je demonstracija rigidnog nacionalizma. To je čista  nacistička parada“, zgroženo je komentirao predsjednik IDS-a Boris Miletić današnje događaje u centru Zagreba.

– Teško je 2017. godine zamisliti veći oblik primitivizma od te sramotne i opasne parade. Zgrožen sam činjenicom da je takvo što uopće moguće organizirati u Hrvatskoj a da snage reda to ne spriječe u startu,  istaknuo je predsjednik IDS-a naglasivši da je širenje takvih poruka apsolutno nezamislivo u civiliziranim zemljama.

– Nakon poziva na nasilje prema studentima, napada na LGBT zajednicu, plakata s obješenim ljudima i iživljavanja nad manjinama jasno je samo jedno: ovo mora prestati!

– Pozivam Vladu RH i predsjednicu Republike da bez rezerve najoštrije osude svaku vrstu oživljavanja mračne hrvatske prošlosti, svaki govor mržnje i svako iskazivanje netrpeljivosti prema manjinama. Nečinjenjem i šutnjom potičete potpirivanje ekstremizma i ohrabrujete nazadne radikalne opcije.

Sve političke opcije kojima je stalo do Hrvatske i njene budućnosti, bez obzira na svjetonazor i vjersku pripadnost moraju reagirati. Granica dozvoljenog odavno je prijeđena.

Šutnja političkih aktera, posebice onih na vlasti, najveća je prijetnja tolerantnom i uljuđenom društvu. Korak smo do toga da Hrvatska postane društvo straha i tjeskobe. Spriječite to.

Pin It on Pinterest