Nastavlja se s uređenjem javnih zelenih površina

 

U svrhu dodatnog uređenja javnih zelenih površina na području grada Pule i nastavno na povoljne vremenske uvjete u srijedu će započeti radovi na uređenju zelene površine između parkirališta Stara tržnica i Parka grada Graza.

Radovi će započeti uklanjanjem dotrajalih stupića koji odjeljuje park od parkirališta, na mjesto kojih će se posaditi živica od  fotinije koja će, osim što će imati funkciju barijere, svojim atraktivnim crvenim listovima dodatno

oplemeniti rubnu zonu parka, dok će se pješačka komunikacija dosipati šljunkom.

Radovi se planiraju okončati do kraja tjedna, odnosno početkom sljedećeg tjedna. Podsjetimo, u prethodnom razdoblju posađeno je više od tisuću ukrasnih komada grmova i stabala na gradskim površinama.

Duž Flaciusove ulice, između prometnice i Parka grada Graza, posađene su mirte koje svojim blagim mirisom i nježnom teksturom  listića obogaćuju zeleni pojas te ujedno odvajaju nogostup od prometnice,

te su u parku dodatno posađeni grmovi različite teksture pored podzemnih kontejnera. Kako bi se osigurao adekvatan rast biljaka ugrađen je i sustav za navodnjavanje.

Između ostalog, uređena je i zelena površina u samom centru grada, u Ciscuttijevoj ulici, te je izvršena dosadnja biljnog materijala na brojnim gradskim lokacijama.

Radovi na uređenju javnih zelenih površina grada Pule, uređenju i obogaćivanju igralima, odnosno zamjenom dotrajalih igrala na dječjim igralištima, formiranju novih zona za sport i rekreaciju

provode se kontinuirano u sklopu programa odražavanja, te nastavno na suradnju s mjesnim odborima putem malih komunalnih akcija.

Pin It on Pinterest