Nastavlja se uspješna suradnja Grada Pule i Španjolske u području kulture i gospodarstva

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je jučer u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Eduarda Aznara.

Miletić je zahvalio veleposlaniku na dolasku i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom za koju je ustvrdio kako postoji mogućnost da se dodatno proširi i ojača, posebice na gospodarskom i kulturnom planu.

„Pula je po mnogočemu grad lider u Hrvatskoj i uvijek smo otvoreni za nove izazove i ideje koje mogu život u gradu učiniti ugodnijim. Španjolski gradovi daleko su stigli u implementaciji pametnih, „smart city“ rješenja koja i mi želimo iskoristiti kako bi podigli svijest javnosti oko važnih pitanja današnjice poput zaštite okoliša, uštede energije i mobilnosti“, kazao je Miletić.

Zahvalivši na prijemu, veleposlanik je gradonačelnika ukratko upoznao s brojnim aktivnostima koje Veleposlanstvo tijekom godine provodi u Hrvatskoj, od kojih se najveći dio njih odvija na kulturnom planu. „Naša dosadašnja suradnja je zbilja dobra i smatram kako može biti još i bolja, posebice u ekonomskom i kulturnom sektoru. Španjolski pisci i književnici sudjelovali su na proteklom Sajmu knjige u Istri koji je sjajan i poznat izvan granica Hrvatske. Nadaleko je poznat i filmski festival u Puli pa i tu postoji mogućnost povezivanja s Pulom u pogledu produkcije španjolskih filmova“, kazao je Aznar.

Pin It on Pinterest