Dalibor Paus kandidat IDS-a za načelnika Općine Barban

 

OBJAVA ZA MEDIJE

BARBAN – Dalibor Paus kandidat je IDS-a za načelnika Općine Barban na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, jednoglasno je odlučeno na nedavno održanoj sjednici predsjedništva IDS-a Barban.

– Od srca zahvaljujem na jednoglasnoj podršci, to je bitna naznaka da su članovi prepoznali moju viziju kad je u pitanju budućnost naše općine. Vjerujem da sam svojim višegodišnjim radom u općinskim tijelima dokazao koji su mi prioriteti, ali tu ne želim stati, naglasio je Paus dodavši da „ubrzani razvoj općine vidi u zajedništvu, timskom radu i konkretnim ciljevima te programom koji će u narednim tjednima detaljno predstaviti svim mještanima“.

– Sveobuhvatno višegodišnje iskustvo stečeno na mjestu predsjednika Općinskog vijeća, ravnatelja Tehničke škole Pula te Centra za istraživanje materijala Istarske županije svakodnevno ću ulagati u poboljšanje kvalitete života svih mještana, promociju Općine Barban te iskorištavanje njenih mnogobrojnih potencijala, kazao je Paus.

Program razvoja općine, kako je kazao kandidat IDS-a za načelnika Općine Barban, bit će usmjeren na razvoj gospodarstva, turizma, poljoprivrede i kulture.

– Imamo velike ambicije, ali vjerujem realne i ostvarive. Želimo nastaviti razvoj poduzetničke zone u Barbanu, staviti u funkciju neiskorištene nekretnine, izraditi strategiju razvoja poljoprivrede bazirane na sinergiji s turizmom.

Programom poticaja za mlade kroz smanjenje komunalne naknade i doprinosa, povećanjem naknade za novorođeno dijete te subvencioniranjem udžbenika želimo pomoći  mladim obiteljima koje žive na području naše općine.  Nadalje uspostavit ćemo i mrežu palijativne skrbi o  starijim i nemoćnim osobama te svima kojima je takva pomoć potrebna.

Paus se osvrnuo i na kulturni aspekt Općine Barban prema kojem je općina „jedan od najautentičnijih dijelova Istarske županije s iznimno snažnim kulturnim identitetom koji znamo kako valorizirati i njegovati. Zato je programom obuhvaćena i revitalizacija venecijanske kulturne baštine u Barbanu.“

Dio programa Paus će usmjeriti na razvoj infrastrukture, posebice na uređenje uvale Blaz, nastavak izgradnje kanalizacije za naselje Barban, bolju organizaciju odvoza krupnog otpada i sanaciju divljih odlagališta, uređenje igrališta u naselju Gočan, Hrboki i Manjadvorci.

– Naša općina može i mora bolje! Naveo sam samo dio neiskorištenih mogućnosti i zato jedva čekam da svim zainteresiranim mještankama i mještanima detaljno predstavim naš program za ubrzani razvoj općine u naredne četiri godine. Prijedlozi, sugestije, ali i kritike mještana uvijek su dobrodošle jer vjerujem da je ključ uspjeha upravo u timskom radu, istaknuo je Paus zaključivši:

– Iz zajedništva proizlaze sjajne ideje, od ideje do realizacije vodi svakodnevan rad, trud i upornost, a produkt svega je vidljiv napredak i ubrzani razvoj naše općine. Imamo sve potrebno, zato je pravo vrijeme da pokrenemo našu općinu i od nje napravimo uzor i svijetli primjer ostalima!

Pin It on Pinterest