Izvješće PU Istarske o stanju sigurnosti proteklog vikenda

 

Eksplozija bankomata

Policija je jutros oko 3.35 sati zaprimila dojavu da je u naselju Kovači, na području općine Kaštelir-Labinci, eksplodirao bankomat. U događaju nije nitko ozlijeđen, a policijski službenici obavljaju očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka eksplozije.

Poduzimaju se intenzivne mjere na pronalasku počinitelja koji je izazvao eksploziju.

 

Priveden zbog prodaje marihuane

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, 3. ožujka oko 22.15 sati, policijski službenici su na parkiralištu u Vrsaru, u Volvu pulskih registarskih oznaka, zatekli 24-godišnjaka koji je kod sebe imao vrećicu s 24.2 grama marihuane. Obavljenom pretragom stana u Vrsaru, policijski službenici pronašli su još dvije vrećice s ukupno 5.7 grama marihuane. Pronađena droga je oduzeta, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. ožujka u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

Prijavljena za krađu

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakinjom te je utvrdila sumnju da je počinila kazneno djelo krađe. Ženu se sumnjiči da je u jutarnjim satima 19. veljače, iz trgovine na Trgu kralja Tomislava u Puli, otuđila razne kozmetičke proizvode, čime je oštetila pravnu osobu iz Pule za više stotina kuna. Protiv osumnjičene se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

 

Osumnjičen za krađu

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađa. Muškarca se sumnjiči da je 24. veljače oko 18 sati, u Vodovodnoj ulici u Lovrečici kraj Umaga, iz obiteljske kuće otuđio kamenu vazu-uljanicu, težine oko 100 kilograma, čime je oštetio 67-godišnjeg slovenskog državljanina za više tisuća kuna. Protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

 

Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 5. ožujka oko 1.15 sati na području Labina, teže je ozlijeđen 25-godišnji vozač automobila. Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak upravljao automobilom Alfa, pulske registarske oznake, iz smjera Labina u smjeru Koromačna. Vozač je zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom, prešao na suprotnu stranu kolnika te sletio van kolnika, gdje je udario u stijene, nakon čega se automobil prevrnuo na bočnu stranu.

Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u OB Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Protiv vozača Alfe se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Pao s motora niz padinu

U nesreći koja se dogodila 4. ožujka oko 16.30 sati, na šumskom putu kod mjesta Baredine, teže je ozlijeđen 53-godišnji muškarac. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjak upravljao enduro/cross motorom EXC 300, pulske registarske oznake te je u jednom trenutku prednjim kotačem upao u blato, nakon čega mu je volan motora iskliznuo. Muškarac je pao s motora na zemlju i otklizao niz padinu oko 10 m dubine. Zbog zadobivenih ozljeda pružena mu je liječnička pomoć na mjestu događaja, nakon čega je prevezen u OB Pula, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Pin It on Pinterest