Biciklistička utrka ”Istarsko proljeće”

 

Tijekom predstojećeg vikenda, odnosno od 9. do 12. ožujka, održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrka ”Istarsko Proljeće”, na kojoj sudjeluje oko 200 biciklista, prateće službe i osiguranje.

Utrka će se održati prema slijedećem rasporedu:

u četvrtak, 9. ožujka, održava se prolog vožnja u Umagu, Nova Obala od 11 do 15 sati

u petak, 10. ožujka, održava se prva etapa utrke na itinereru: Poreč – Vižinada – Baderna – Pazin – Žminj – Vodnjan – Žminj – Barban – Raša – Labin, u vremenu od 11 do 15 sati

u subotu, 11. ožujka, održava se druga etapa utrke na itinereru: Vrsar – Limski kanal – Rovinj – Bale – Kanfanar – Žminj – Gračišće- Kršan – Dolenja Vas – Lupoglav – Buzet – Motovun, u vremenu od 10,45 do 15 sati

u nedjelju, 12. ožujka, održava se treća etapa utrke na itinereru: Pazin – Baderna – Vižinada – Brtonigla – Umag – Sv.Marija na Krasu – Plovanija  Buje – Umag, u vremenu od 11 do 15 sati.

Zbog održavanja biciklističke utrke, policijski službenici i druge osobe temeljem ovlaštenja (redari) povremeno će zatvarati spomenute dionice cesta te mjesta starta i cilja, za vrijeme dok traje utrka. Stoga pozivamo sve vozače motornih vozila, koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke, da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista. Zbog mogućnosti da zaostanu neke manje grupa biciklista tijekom utrke, pozivamo sve sudionike u prometu da obrate pozornost na bicikliste te povećaju oprez u prometu.

Isto tako, molimo sve vozače vozila da obrate pozornost na bicikliste kojih je ovih dana na našim prometnicama znatno više u odnosu na uobičajeni promet biciklista poradi priprema za biciklističke utrke.

( photo – ilustracija )

Pin It on Pinterest