Veliki odaziv na informativnu radionicu o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

 

Pulski upravitelji prijavili 25 višestambenih zgrada za energetsku obnovu

Slijedom nastavka aktivnosti pružanja tehničke pomoći prema Javnom pozivu 4c2.2 „Energetska obnova višestambenih zgrada“ objavljenog 17. listopada 2016. godine s rokom zatvaranja 31. siječnja 2017., projektni tim za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja organizira regionalne radionice namijenjene upraviteljima zgrada, predstavnicima suvlasnika, ali i potencijalnim izvođačima radova s ciljem pružanja detaljnih informacija o narednim koracima provedbe projekata . Prva po redu održana je danas u prostorijama HGK – Županijske komore Pula na kojoj su, između ostalih, sudjelovali predstavnici pulskih upravitelja višestambenih zgrada pa tako i gradskog trgovačkog društva Castrum Pula 97 d.o.o.. Pulski upravitelji su na spomenuti poziv prijavili čak 25 višestambenih zgrada.  „Izuzetno sam zadovoljan aktivnostima koje provode nadležno Ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim se na transparentan način osigurava kvalitetna provedba projekata. Ujedno se nanovo potvrđuje značaj i važnost energetske obnove višestambenih zgrada što u konačnici osigurava suvlasnicima zgrade znatno niže režijske troškove, ali i novi osvježeni izgled zgrada“ istaknuo je Aleksandar Matić, direktor Castrum Pula 97 d.o.o..

Naglasak  radionice dan je na pojašnjavanje postupaka nabave, kako bi isti zadovoljili kriterije Javnog poziva te kako bi se izbjegle moguće pogreške, ali i o osiguravanju kvalitete građevinskih radova.

U okviru navedenog poziva „Energetska obnova višestambenih zgrada“ kojemu je cilj postizanje energetskih ušteda – smanjenje potrošnje energije u zgradama stambenog sektora, bit će moguće ostvariti do 60 posto opravdanih troškova investicije koje će bespovratnim sredstvima financirati Europski fond za regionalni razvoj. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 13 milijuna kuna, dok je najniži 100 tisuća kuna.

Nakon Pule radionice će se tijekom ožujka održati u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Pin It on Pinterest