Pula prva u svijetu certificirana prema normama društvene odgovornosti

 

U Komunalnoj palači održana je danas svečana primopredaja tri certifikata Gradu Puli za integrirani sustav upravljanja čime je Pula postala prvi grad u svijetu koji je certificiran prema normama društvene odgovornosti.
“Još smo jednom pokazali kako smo grad lider u mnogim segmentima i kako sve češće služimo kao primjer ostalim hrvatskim gradovima. Kao prvi grad u Hrvatskoj, 2008. godine uveli smo elektroničko poslovanje – implementirali smo softversko rješenje za upravljanje dokumentacijom, dok smo godinu kasnije krenuli s projektom uvođenja sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001. Imali smo tri odvojena certificirana sustava putem kojih smo unaprijedili svoje procese. No, kao odgovorna gradska uprava uočili smo i shvatili da možemo i želimo bolje i više kako bismo postigli još učinkovitiju sinergiju. Ukratko, danas smo kao gradska uprava postigli višu razinu spremnosti da uspješno i u najkraćem mogućem roku udovoljimo svim zahtjevima svojih građana”, istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić, zahvalivši svim gradskim djelatnicima na iznimnom ostvarenju.

Certifikate za integrirani sustav upravljanja Gradu Puli je uručio predsjednik Hrvatskog društva za kvalitetu Tihomir Babić. „Gradonačelniku Grada Pule gospodinu Miletiću, njegovim suradnicama i suradnicima u gradskoj upravi iskreno čestitam na ovom velikom postignuću. Iz vlastitog iskustva znam da nije lako izgraditi sustav upravljanja, pogotovo više njih, a onda ih još i integrirati u jedan jedinstveni sustav. Zato je danas dan za svečanost, kada zadovoljstvo uspješno implementiranim sustavom opravdava sve napore, ogroman rad i trud koji su uloženi u njegovo ostvarenje“, kazao je Babić

„Grad Pula već je u samim počecima prepoznao svjetska kretanja te mi je posebno zadovoljstvo što Cro Cert može sudjelovati u ovom svečanom događanju“, kazao je direktor Cro Cert-a Damir Sučić.

Pin It on Pinterest