Održan 2. susret poslovnih žena „Dan žena inovatorica“

 

Na poslovnoj konferenciji žena inovatorica,poduzetnica u kulturi i kreativnim industrijama,održanoj u Rijeci povodom obilježavanja Dana žena, u organizaciji HGK ŽK Rijeka i ŽK Pula te Udruge poslovnih žena Krug, zaključeno je da najveći potencijal razvoja ženskog poduzetništva leži u poticanju inovativnosti i kreativnosti žena poduzetnica kroz edukacije,umrežavanje i marketinšku podršku njihovim proizvodima i uslugama.

Predstavljajući vrlo uspješne i različite projekte istarskih poduzetnica – od pulskog akvarija, turističkog autobusa, Kuće maslinovog ulja, festivala salse u Puli, preko dizajnerica koje svojim rješenjima donose novu kvalitetu i vidljivost Istarskoj županiji,pa sve do vrhunskog pjenušca Misal, kvalitetnih vina i najcjenjenijeg maslinovog ulja, predsjednica HGK ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić apostrofirala je da su uspješne poduzetnice Istarske županije svojim projektima obogatile okruženje u kojem žive i rade, kreirajući nove proizvode i usluge namijenjene cjelogodišnjem turizmu,dinamičnijem kulturnom životu Istre i višim standardima prepoznavanja zavičajnosti u edukativnim sadržajima koja se nude mladima.

Ovaj poslovni skup nastavljen je otvorenjem zajedničke izložbe kreativnih poduzetnica u riječkoj Galeriji Kortil,pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Izložba će biti otvorena 10 dana, a kroz njezin postav predstavljena su najkreativnija djela dizajnerica i umjetnica koje rade u staklu i keramici s prirodnim materijalima, valorizirajući domaću vunu izradom uporabnih dekorativnih predmeta. Izrazito uspješno je predstavljena pulska poduzetnica Biserka Vranić koja je u galeriji predstavila vlastitu liniju tkanica-šalova i drugih dekorativnih tkanina ručno rađenih na tkalačkom stroju od prirodnog materijala.

U planu su zajedničke radionice u HGK ŽK Pula na temu značaja dizajna i kreativnih rješenja u oblikovanju proizvoda, koje će okupljati stručnjake i poticati stvaranje novih proizvoda koji će biti konkurentniji na našem i na stranim tržištima.

Pin It on Pinterest