Obnovljena i puštena u promet nova uzletno sletna pista u pulskoj zračnoj luci

 

Prigodnom svečanošću jučer je u pulskoj zračnoj luci otvorena rekonstruirana uzletno sletna staze pulske zračne luke koja spremno dočekuje nadolazeću turističku sezonu. Staza je sagrađena 1954. godine, a posljednja rekonstrukcija izvršena je 1972. godine. Radovi su započeli sredinom siječnja ove godine, a sanirana je kompletna uzletno sletna staza s okretištem u ukupnoj površini od preko 130 tisuća četvornih metara. Na sanaciju je utrošeno ukupno 35 tisuća tona asfalta u dva sloja.

„Ovo je važan infrastrukturni projekt i drago mi je da je zračna luka krenula u ovu investiciju i napravila značajan iskorak. Ne smijemo zaboraviti činjenicu da smo imali vrlo značajno rusko tržište koje je zbog uvođenja viza opalo, no neovisno o tome na drugim smo destinacijama postigli značajan rast čemu treba zahvaliti vodstvu zračne luke i cijelom turističkom okruženju. Vjerujem kako je pred nama još jedna uspješna turistička sezona“, istaknuo je prilikom otvaranja staze pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Zadovoljstvo okončanim radovima izrazio je i istarski župan Valter Flego koji je među ostalim istaknuo kako će zračna luka, kao jedan od najvažnijih infrastrukturnih resursa Istre dodatno doprinijeti još boljim brojkama istarskog turizma i produženju turističke sezone. Okončanju radova prisustvovao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo istaknuo je kako je lani ostvaren rekordan promet u pulskoj zračnoj luci te kako se ove godine procjenjuje da će putnika biti više od 600 tisuća. U pulskoj zračnoj luci očekuju i 8 novih destinacija. Obnovljena staza najveća je investicija u zadnjih 25 godina u Zračnoj luci koja ove godine slavi 50 godina od otvaranja za civilni zračni promet.

 

Pin It on Pinterest