Dječji festival „Pula pjeva“ počinje u petak

 

Četvrti po redu dječji pjevački festival „Pula pjeva“ započinje audicijom koja će se održati 17. ožujka u 17.00 sati u prostorima Zajednice Talijana „Circolo“, poručila je uvodno pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti, ujedno i voditeljica projekta Irena Peruško. Na današnjoj konferenciji za medije, uz Peruško, nazočile su i ispred Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich te voditeljica Studija glazbene kreativnosti „Čarobna frula” Tatiana Giorgi.

„U protekle tri godine kroz festival Pula pjeva prošlo je preko 400 djece, a prema dosadašnjim prijavama interes i dalje ne jenjava“ istaknula je Peruško koja je nadodala kako prijave traju do 16. ožujka, a sve potrebne informacije o tome kako se prijaviti nalaze se na web stranicama grada Pule u sekciji izdvojeno.

Novine koje donosi četvrti po redu festival predstavila je Tatiana Giorgi. „Žiri će od ove godine činiti četiri nova člana, profesori glazbene kulture Bogdan Fabris i Sonja Miljević, producent Edi Cukerić te predstavnik Hrvatske glazbene unije Toni Pernić, a kao stari član ostaje profesorica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji Sofija Cingula dok će šesti član biti iznenađenje“ navela je Giorgi. Polufinale će se održati 24. ožujka, a najbolji pjevači sa svojim pjesmama predstavit će se na velikom finalu koje je zakazano za 6. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu. I ove godine članovi Čarobne frule uživo će pratiti finaliste na svojim glazbalima, dodala je Giorgi U revijalnom djelu programa još jednu šansu da se predstave imat će djeca koja nisu dobila priliku za prolazak u finale.

Festival od ove godine mijenja lokaciju, a novo odabrana je ona u prostorima Zajednice Talijana – Circolu. „Drago nam je što možemo biti domaćin ovako značajnog festivala te dati naš doprinos kakao u prostornom tako i u tehničkom smislu“ kazala je Brussich nadodavši kako im je želja bila festivalu ponuditi nešto bolje, više i drugačije.

Dječji pjevački festival okuplja zaljubljenike u pjevanje i glazbu općenito, a sam festival osmišljen je s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i uči odgovornosti. Festival, kao i dosadašnjih godina, i ove, planira zadržat humanitarnu notu.

Organizaciju i realizaciju projekta vodi Grad Pula, uz stručnu potporu Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula i veliku podršku roditelja djece koja sudjeluju.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest