Grad Pula uložio 700 tisuća kuna u informatizaciju osnovnih škola

 

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zajedno s pročelnicom UO Elvirom Krizmanić Marjanović posjetila je danas Osnovnu školu Centar koja, kao jedina škola u Republici Hrvatskoj,

provodi nastavu za učenike samo jednog prvog razreda na iPadu.

 

 

„Grad Pula je u protekle dvije godine uložio nešto više od 700 tisuća kuna u informatizaciju svih 11 pulskih osnovnih škola kako bi stvorio preduvjete za održavanje nastave ovakvog tipa“ istaknula je zamjenica gradonačelnika pritom konkretno navodeći primjer OŠ Centar koja je zahvaljujući Gradu dobila WI-FI mrežu i 26 prijenosnih računala za nastavnike te je, uz ostale škole, uključena u sustavu e-Dnevnik. „Ovo je jedan dobar model koji bi valjalo prenijeti na sve osnovne škole grada Pule, a njegova glavna prednost ogleda se u tome što su školske torbe znatno rasterećene“ kazala je Puh Belci pritom navodeći kako je riječ o spoju novih tehnologija i inovativnog načina učenja koji obuhvaća tablete na kojima se nalaze digitalizirani udžbenici, ali i klasične bilježnice uz pomoć kojih uče vještinu pisanja i razvijaju motoričke sposobnosti.

„Učenici uče takozvanom metodom 1:1 kojom se omogućuje individualni razvoj svakog djeteta prema njegovim sposobnostima, a nastavniku jednako individualni pristup i prilagodba sadržaja za svakog učenika pojedinačno“ pojasnila je ravnateljica OŠ Centar Melita Milić nadodavši kako je riječ o drugačijem, zanimljivijem i inovativnijem načinu rada. Zahvaljujući roditeljima, koji su podržali ovaj projekt, uveden je ovaj moderan i malo drugačiji način učenja.

Pohvalu školi i učiteljici Ivani Ruba na neizmjernom trudu i zalaganju bez kojega ovaj program ne bi mogao biti realiziran uputila je Krizmanić Marjanović koja se ovom prilikom zahvalila i roditeljima na participaciji i kupnji iPada.

Učenici 1a razreda, kojih ima 25, izrazili su oduševljenje modernim načinom učenja, posebice kad je riječ o savladavanju zadataka iz matematike i učenja prirode. Učenicima se, uz klasičan oblik učenja, nudi i onaj na iPadu uz pomoć kojega uče na jedan zabavniji i njima prilagođeniji način. Veliki trud se ulaže u upravo u temeljno znanje, a tehnologija, kako bi to trebalo i biti služi kao sredstvo i pomoć u radu.

Pin It on Pinterest