Napao policijske službenike

 

Djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, 13. ožujka oko 14.30 sati, u Banovčevoj ulici u Puli, 25-godišnjak je udario maloljetnika, a potom i vrijeđao njegovog 46-godišnjeg oca na nacionalnoj osnovi, nakon čega su se dvojica muškaraca fizički sukobili. Daljnji sukob spriječio je građanin, a kada se dvojac smirio, na mjestu događaja pojavio se 28-godišnjak koji je bacio kamen prema 46-godišnjaku. Protiv sve trojice muškaraca policija će podnijeti optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se protiv 25-godišnjaka optužni prijedlog podnosi i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Nakon što su na mjesto događaja pristupili policijski službenici, utvrđeno je da je za 25-godišnjakom raspisana potraga te da ga je potrebno uhititi, no 25-godišnjak je tada pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, primijenivši nad njim sredstva prisile. Prilikom policijskog postupanja, 28-godišnjak je pokušao spriječiti policijske službenike u obavljanju službene radnje tako da ih je povlačio u stranu, radi čega je priveden u policijsku postaju te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 14. ožujka u prijepodnevnim satima, predan pritvorskom nadzorniku PU istarske.

Pin It on Pinterest