Nedjeljno orezivanje krošnji na Giardinima

 

Danas su unatoč neradnom danu vrijedni radnici Herculanea d.o.o orezivali krošnje stabala uz samu prometnicu na Giardinima.

Stoga je za vrijeme izvođenja radova, zbog potrebe specijalnih i teretnih vozila te sigurnosnih razloga, za promet bitla zatvorena Ulica Giardini te dio Laginjine ulice (u nastavku Ulice Gardini do raskrižja s Anticovom i Smareglinom ulicom),

a vozila su se privremenom  prometnom signalizacijom te ljudstvom preusmjeravala na obilazne pravce: Zagrebačka – Dobrićeva, Laginjina – Anticova, te Smareglina – Anticova.

 

 

Autobusi javnog gradskog prijevoza  prometovali su  Giardinima prema redovnom voznom redu.

Njega stabala se vrši kako bi se, nastavno na izvršenu dijagnostiku zdravstvenog stanja stabala, potpomogao njihov razvoj i opstanak u urbanim uvjetima, te povećao vigoritet.

Nadalje, od 21. do 31. ožujka vršit će i orezivanje krošnji stabala u Ulici 43. istarske divizije kako ista ne bi predstavljale opasnost za ljude i imovinu, te sigurno odvijanje prometa.

Orezivanjem krošnji osigurat će se i bolja osvijetljenost ulice.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa na način da će u dijelu ulice u kojemu se izvode radovi biti onemogućeno prometovanje jednim prometnim trakom zbog potrebe parkiranja specijalnog i teretnog vozila.

 

Pin It on Pinterest