Uloženo 6 milijuna kuna za izgradnju i održavanje dječjih igrališta u posljednje četiri godine

 

Gradonačelnik Pule Boris Miletić obišao je novouređena dječja igrališta u Japodskoj ulici na Kaštanjeru te na Busoleru pored dječjeg vrtića „Vjeverice“, na kojima su završeni posljednji radovi na uređenju.

Dječje je igralište u Japodskoj ulici na Kaštanjeru, uz nova igrala i ostalu urbanu opremu, dobilo i novu antistres podlogu koja sprječava ozlijede kod djece prilikom pada.

Postojeće igralište na Busoleru, s druge strane, dobilo je novo ruho – kompletno je nanovo prefarbano te je izvršena sanacija i popravak igrala. Dio je to nove infrastrukture za najmlađe sugrađane u koju trenutno ulaže Grad Pula.

Grad Pula, kao Grad prijatelj djece, posebnu pažnju pridaje uređenju i sigurnosti svih pulskih dječjih igrališta te samo za održavanje ukupno 67 dječjih igrališta godišnje izdvaja preko 800 tisuća kuna.

 

 

Osim toga, svake se godine, sukladno prijedlozima mjesnih odbora, planira nastavak obnove dječjih igrališta te njihova nadogradnja novim spravama i pratećim sadržajima, sukladno potrebnim normama i certifikatima.

Pulska dječja igrališta nalaze se u svim mjesnim odborima te su, zavisno o veličini gradskog kvarta u kojem se nalaze, prilagođena specifičnostima tog kvarta pri čemu se vodi briga o potrebama onih najmlađih.

Brigu oko održavanja pulskih dječjih igrališta preuzelo je trgovačko društvo Castrum Pula 97. d.o.o.

 

Pin It on Pinterest