I ovaj vikend teške prometne nesreće na istarskim cestama

 

Teška prometna nesreća na Vodnjanskoj cesti

U subotu, 25. ožujka oko 22.15 sati, na Vodnjanskoj cesti u Puli se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teško ozlijeđen, a jedna lakše.

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak upravljao automobilom Opel, pulske registarske oznake, kolnikom Puljske ceste. Dolaskom na raskrižje s državnom cestom DC-75 (Pula-Vodnjan), vozač je ušao u raskrižje, bez da je prethodno propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se sudario s automobilom Mercedes, pulske registarske oznake,  kojim je iz smjera Pule u smjeru Vodnjana upravljao 53-godišnjak. Od siline udarca Mercedes se zarotirao, a Opel je sletio s kolnika. U prometnoj nesreći je 20-godišnjak preminuo na mjestu događaja, dvije 18-godišnje putnice iz Opela i 20-godišnja putnica iz Mercedesa teško su ozlijeđene, a 20-godišnja putnica iz Mercedesa je zadobila lakše ozljede. Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije.

Za vrijeme trajanja očevida, od 22.30 do 1.25 sati, promet je bio zatvoren na dijelu Vodnjanske ceste te se odbijao zaobilazno.

 

Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 25. ožujka oko 00.45 sati, u Ulici Komunal u Puli, teško je ozlijeđen 21-godišnjak. Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak upravljao automobilom VW, vinkovačke registarske oznake te je zbog neprilagođene brzine, u zavoju izgubio nadzor na vozilom, sletio s ceste i udario prvo u žičanu oradu, a potom i u stablo. Utvrđeno je da 21-godišnjak nije koristio sigurnosni pojas te da je kao mladi vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0.87 promila.

Mladić je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u OB Pula, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdat će mu se prekršajni nalog.

 

Pobjegao nakon prometne nesreće

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 25. ožujka oko 20 sati, na Fažanskoj cesti u Valbandonu, dvije osobe su lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je zasad nepoznati vozač upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, iz smjera Fažane prema Puli, brzinom dvostruko većom od dopuštene te je započeo pretjecati vozilo ispred sebe. U tom je trenutku, uslijed kretanja nepropisne brzinom i nemogućnosti zaustavljanja, udario u automobil Toyota, pulske registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 28-godišnjakinja, a koja je započela skretati u lijevo.

U nesreći su lakše ozlijeđene 28-godišnja vozačica i njena 44-godišnja suputnica, dok je nepoznati vozač koji je izazvao nesreću, napustio bolnicu prije nego što mu je pružena liječnička pomoć i prije dolaska policijskih službenika.

Policijski službenici poduzimaju radnje na pronalasku nepoznatog vozača.

Pin It on Pinterest