Osnovnoškolci u posjetu pulskoj policiji

 

Kako bi se bolje upoznali s policijskim zanimanjem i saznali što sve rade policijski službenici, učenici drugog razreda Osnovne škole Vidikovac jučer su posjetili Policijsku postaju Pula-Pola. Osnovnoškolce i njihove učiteljice dočekala je načelnica policijske postaje Tatjana Božac-Maksić, koja im je zajedno s kontakt policajcem Ivanom Abramovićem pojasnila osnove policijskog posla.

Upoznavanje s radom policije započelo je razgledavanjem operativnog dežurstva policijske postaje i prostorija za zadržavanje, a potom su mališani imali prilike saznati kako kriminalistički službenici otkrivaju tragove i kako uz pomoć metoda kriminalističke tehnike mogu doći do počinitelja kaznenog djela. Policijski službenici Zlatko Kezele i Dean Švigir pokazali su im kako se otkrivaju otisci papilarnih linija, a svako dijete dobilo je otisak svog prsta za uspomenu na posjet Policijskoj postaji Pula-Pola.

Za kraj su mališani razgledali službena vozila koja policijski službenici koriste u svakodnevnom radu te su se s oduševljenjem slikali u tzv. policijskoj marici i na policijskom motociklu, a fotografije iz posjeta dobit će za uspomenu na lijepo proveden dan u policijskoj postaji.

Pin It on Pinterest