Raspisan Natječaj u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017. godinu

 

Dana 21. ožujka 2017. godine raspisan je Natječaj u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017. godinu. Isti je raspisan od strane Ministarstva zdravstva, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga te se pozivaju udruge koje su programski usmjerene za rad u području prevencije ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga da se prijave za financijsku potporu u okviru ovog Natječaja.

Udruge sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja Natječaja:

  • PI. PREVENCIJA OVISNOSTI
    • PI.A Projekti prevencije ovisnosti
    • PI.B. Projekti za sigurnija noćna okruženja
    • PI.C. Projekti prevencije ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS)
  • PII. PROJEKTI RESOCIJALIZACIJE OVISNIKA

Sredstva za financiranje projekata osigurana su ukupnom iznosu od 4.600.000,00 kuna.

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji projekata udruga je 50.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna po jednom projektu u prioritetnim područjima PI.A; PIB; i PII.

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji projekata udruga u prioritetnom području PI.C je 100.000,00 kuna, a najviši 200.000,00 kuna.

Udruge imaju pravo na ovaj natječaj prijaviti najviše dva projekta u jednom od prioritetnih područja. Ista udruga na ovaj natječaj može prijaviti maksimalno 3 projekta.

Prijave projekata dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima koji su, zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr te Ministarstva zdravstva(www.zdravstvo.gov.hr), Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (www.mdomsp.hr), Ureda za suzbijanje zlouporabe droga (www.drogeiovisnosti.gov.hr).

Rok za prijavu je 20. travanj 2017. godine.

Projektna prijava sa svom propisanom dokumentacijom dostavlja se onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti. Ako se projekt provodi u više različitih županija ili na području cijele Republike Hrvatske prijavu je potrebno dostaviti onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje prema sjedištu prijavitelja.

Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na e-mail adresu Uredu za suzbijanje zlouporabe droga, ured@uredzadroge.hr i to najkasnije do 3. travnja 2017. godine. Ured i Ministarstva nemaju obveze odgovarati na pitanja postavljena nakon ovog datuma.

Pin It on Pinterest