Potpisan Sporazum IDS-HNS-HSU za lokalne izbore u Pazinu – 29.03.2017.

 

OBJAVA ZA MEDIJE

PAZIN – Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su danas u Pazinu, Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu.

Ovim sporazumom, HNS se pridružuje koaliciji IDS-HSU te daje punu podršku kandidatu IDS-a za gradonačelnika Pazina Renatu Krulčiću, dok će IDS, HNS i HSU imati zajedničku listu za Gradsko vijeće. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka, predsjednik županijske organizacije HNS-a Zvonko Liović i predsjednik HSU-a Pazin Vinko Stihović.

Tom je prigodom predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka istaknuo da je HNS dugogodišnji partner IDS-a u Pazinu, a međusobno povjerenje je izgrađeno kroz zajedničko i uspješno sudjelovanje u radu Gradskog vijeća.

– Iznimno nam je drago što još jedna nacionalna stranka podržava IDS-ovog kandidata za gradonačelnika Pazina, našeg Renata Krulčića te sam uvjeren u veliki uspjeh buduće suradnje IDS-a, HSU-a i HNS-a. Dijelimo zajedničku viziju razvoja, zalažemo se za iste projekte i slažemo se u planovima za budućnost našeg grada, zaključio je predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka.

Predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović istaknuo je da mu je „iznimno drago nastaviti ovu vrlo dobru suradnju koja traje već tri mandata. S IDS-om imamo mnogo zajedničkog, a nije teško biti partner s IDS-om kad su ostvareni rezultati u prošlom mandatu jako dobri“.

Predsjednik HSU-a Pazin Vinko Stihović izrazio je veliko zadovoljstvo potpisanim sporazumom kazavši da „u protekla tri mandata dokazali smo da zajedničkim radom i velikim trudom IDS, HNS i HSU u Pazinu postižu izvrsne rezultate i zato je ovaj nastavak suradnje logičan.“

Zahvalivši se na podršci, kandidat za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić naglasio je da se „rezultati u Pazinu nisu dogodili slučajno. To je produkt rada u proteklom razdoblju u kojem smo realizirali niz projekata i istim tempom želimo nastaviti i dalje. Nezaposlenost u Pazinu danas je ispod 6 posto, odnosno 30 posto manje nego prije godinu dana, i to je ogroman uspjeh, no tu ne želimo stati.“

–  Želimo dodatno poboljšati uvjete našim gospodarstvenicima i omogućiti im da stvaraju nove vrijednosti na području Grada Pazina, i to kroz cijeli niz aktivnosti. Između ostalog, želimo nastaviti sa mjerama pomoći gospodarstvu, kazao je Krulčić dodajući:

– Želimo unaprijediti i ulagati u infrastrukturu koja će generirati nove vrijednosti, preciznije u razvoj širokopojasne mreže, opremanje gospodarskih zona i poboljšanje komunalne infrastrukture grada Pazina. Isto tako želimo potaknuti mlade da se uključuju u gospodarstvo, stoga ćemo poticati poduzetničke inkubatore.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić zaključio je da „od prvog ćemo dana maksimalno raditi za daljnji napredak našeg grada i tako, siguran sam, u potpunosti opravdati  povjerenje naših građana.

Pin It on Pinterest