Danas su predstavljene biciklijade JUG NA 2 KOTAČA i TEĆI ISTI PITI

 

Danas je u prostorijama TZ Pula predstavljen projekt biciklijade JUG NA 2 KOTAČA i TEĆI ISTI PITI koje organiziraju Turističke zajednice Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana, u svrhu popularizacije biciklizma.

Kako kažu, nit vodilja našeg doživljaja je konzumacija izvornih domaćih proizvoda u kombinaciji sa trčanjem u prirodnom okruženju nezaboravnih pitoresknih krajolika južne Istre. Domaćini su nam redom priznati i poznati pršutar Milan Buršić, vinar Bruno Trapan u Wine station Trapan i proizvođač sira Aleš Winkler na Stanciji Kumparička. Također posjećujemo autohtone manifestacije Fažansku školu soljenja sardelaDane mladog maslinovog ulja u Vodnjanu te Medulin Craft beer festival.

Prijavom putem on-line obrasca i plaćanjem do 5 dana prije utrke, pojedinačna kotizacija za utrku iznosi 75 kn, a grupna 50 kn (za 5 gastronatjecatelja). Popust ostvarujete ukoliko uplatite odjednom svih 7 utrka (250 kn) ili ukoliko ispunite grupnu prijavu (minimum 5 osoba) za sve utrke (200 kn). Prijave su moguće i na sam dan utrke uz cijenu od 110 kn.

Prijave se mogu ispuniti putem obrasca na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdM6ffHh5CjUByq9kr6Jyls74e4huIhCHy5QcmdAWsMbsPUg/viewform?c=0&w=1

Run 4 HAM / ŠPALETA Run  17. 4. 2017.

RUN 4 HAM ili ŠPALETA RUN po domaću, je prva u nizu utrka koje su povezane u klasteru Južne Istre. Start utrke je na Stanciji Kod Milana u Vodnjanu. Trasa utrke povezuje tri maslinika koji su u to doba godine bez plodova, ali prekrasno uređena. Tijekom trčanja također možete uživati u pogledu na NP Brijuni koji se nalaze ispred vas kao na dlanu, budući je teren blago položen od sjevera prema jugu. Nakon utrke moći ćete kušati domaći pršut i maneštru sa špaletom uz neizostavan “dec” domaćeg vina.

SARDELA Run  29. 4. 2017. 

Dva tjedna kasnije selimo se nekoliko kilometara južnije u ribarsko mjesto Fažana. Trčimo po obali do Valbandona u popodnevnom terminu,  nasuprot Nacionalnog parka Brijuni, sa prekrasnim zalaskom sunca kao scenografijom. Povod je tradicionalna Fažanska škola soljenja sardela koja prenosi drevne običaje mlađim generacijama. Druženje uz friške sardele i istarsku malvaziju se nastavlja uz klapsku pjesmu na fažanskoj rivi do dugo u noć.

FRITAJA Run  2018. !!!

Tijekom sljedeće godine > 2018. planiramo spremiti još jednu utrku u nizu manifestacija koje organiziramo u prije navedenim destinacijama.. Putujemo desetak kilometara istočno na drugu stranu Istre. Ova će utrka biti specifična budući je jedina u kojoj će okretište (zamjene štafeta) biti na drugoj lokaciji. Start je predviđen u Glavani Parku, dok će štafetni partneri izmjenu obaviti u Orbanićima, a cilj je ponovno u Glavanima. Ove ćemo godine organizirati pripremnu utrku isključivo za djecu sa početkom u 14 sati u GLAVANI PARKU, dok će se završni program odvijati u Barbanu na 10. Smotri vina.

Run 4 TERAN  27. 5. 2017.

Revolucionarni vinar Bruno Trapan, kako mu tepaju vinari diljem Lijepe Naše, ugostit će nas 27. svibnja kao uvod u tradicionalne dane otvorenih vrata istarskih vinskih podruma. Također je na glasu kao najglasniji zagovornik Terana, što je vidljivo i iz njegovog alter ega Bruno “Per Teran” Trapan kojim se diči na facebooku! U subotu će u svojoj vinariji ugostiti najbolje proizvođače terena iz cijele Istre i vjerujemo kako nećete pogriješiti ako si priuštite produženi RUN EAT DRINK WEEKEND zadnjeg vikenda u svibnju u Istri. Sve će biti upotpunjeno izvornim šugom od divljači sa palentom koju će pripremiti lokalni lovci.

 

CRAFT BEERun  1. 9. 2017.

Nakon ljetne stanke, budući su ovo manifestacije koja promoviraju aktivnost Hrvatska 365 u pred i posezoni, pozivamo vas da posjetite najveći festival craft pive u regiji sa preko 200 vrsti piva pripremljenih u domaćoj radinosti u petak 1. rujna. Utrka praktički otvara festival, a natjecatelji su ujedno i prvi degustatori. Staza se proteže po asfaltiranoj cestici oko medulinskog autokampa.

BRODET Run  29. 9. 2017.

Zadnje subote u mjesecu ostajemo uz more i trčimo ponovno oko autokampa, međutim ovog puta mijenjamo podlogu. Trčimo po škrapama oko autokampa Stoja u Puli, a gastronomadi će kušati brodet od škarpoča i škarpina. Prekrasne vizure plavog mora obasjanog suncem daje posebnu draž ovoj utrci..

CHEESE Run 15. 10. 2017.

U listopadu selimo karavanu u unutrašnjost Istre. Obalu ostavljamo na jugu i prelazimo na brežuljke koji okružuju obiteljsko imanje g. Aleša Winklera. Stancija Kumparička postala je poznata po specifičnom odnosu prema kozama koji u konačnici doprinosi fenomenalnom siru koji je unikatan. Proizvodi se nekoliko vrsta i vjerujemo kako će svaki ostaviti neponovljiv okus u Vašim nepcima.

EXTRA VIRGIN OLIVE OIL Run 19. 11. 2017.

Svečani završetak ovog živopisnog lutanja dogodit će se u istom gradu gdje je sve i započelo, Vodnjanu, na danima mladog maslinovog ulja. Istra je već nekoliko zadnjih godina proglašavana kao najbolja regija za proizvodnju maslinova ulja, a istovremeno je Vodnjan dobio titulu glavnog grada. Grad u kojem svi njeguju ljubav prema maslinama, će po trinaesti put biti domaćin manifestacije Dani mladog maslinovog ulja. Ukoliko ste i Vi ljubitelj extra djevičanskog maslinovog ulja, drugi vikend u stufdenom morate provesti u Vodnjanu.

 

Pin It on Pinterest