”Sigurno na dva kotača” u Premanturi

 

U cilju povećanja sigurnosti biciklista u prometu, u subotu, 1. travnja, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola i Odjela prevencije PU istarske održali su info punkt  u Premanturi.

Info punkt je organiziran povodom održavanja sportske MTB biciklističke utrke ”Kamenjak Rocky Trails”, a aktivnost policije pod nazivom ”Sigurno na dva kotača” bila je usmjerena prema sudionicima utrke, vozačima bicikla,  kao i prema posjetiteljima navedene utrke.  Policijski službenici su davali savjete  o važnosti poštivanja prometnih propisa, nošenju zaštitnih biciklističkih kaciga, reflektirajućih prsluka i o načinu vožnje u uvjetima smanjene vidljivosti i noću. Bicikliste su upozorili da su za njih predviđene biciklističke staze i kolnik, a da se nogostupom kreću pješaci. Sudionici utrke kao i svi posjetitelji mogli su isprobati i tzv. pijane naočale te dobiti uvid u smanjenje percepcije pri različitim količinama alkohola u organizmu.

Osim savjeta za sigurnu vožnju biciklima, policijski službenici su savjetovali  građane kako i na koji način zaštititi bicikli od krađe te ukoliko do toga i dođe, kako olakšati policiji traganje za otuđenim biciklom.

Pin It on Pinterest