Započeli radovi nastavka proširenja pulske zaobilaznice

 

Današnjim su danom i službeno započeli radovi na nastavku proširenja Ceste prekomorskih brigada u četverotračnu prometnicu do križanja s Medulinskom cestom, a otvaranju radova prisustvovali su pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

„Svega nekoliko godina unazad, ulaz u Pulu bio je neuređen, nesiguran i bez javne rasvjete, a danas je to jedan moderan i efikasan ulaz kakav i priliči jednom mediteranskom gradu koji živi i od turizma kao što je Pula. Poboljšana je sigurnost i protočnost prometa, a ovom dionicom zaokružujemo jednu cjelinu od kružnog toka u Šijani do kružnog toka na križanju s Medulinskom cestom. Drago mi je što radovi kreću, potrudit ćemo se čim manje utjecati na promet i zato je projekt i podijeljen u nekoliko faza. Zahtjevan je ovo projekt koji se proteže na 2,2 kilometara, a zahvaljujući dobroj pripremi i planiranju u projekt ulazimo spremni i za očekivati je da će se projekt okončati u roku od 150 dana“, kazao je pulski gradonačelnik.    

„Unazad nekoliko godina mnogo je uloženo u infrastrukturu, a ovo je nastavak sustavnog ulaganja kao preduvjeta razvoja Pule.  Sjetimo se samo uspješno završene plinofikacije grada, izgradnje vodovodnog sustava Pule ili pak izgradnje kanalizacije. Danas svjedočimo nastavku širenja zaobilaznice koja će osigurati manje gužve i veću sigurnost u prometu“, istaknuo je istarski župan Valter Flego.  

Direktor tvrtke koja izvodi radove Cesta d.o.o. Miro Mirković izrazio je nadu da će vremenski uvjeti poslužiti kako bi radovi bili dovršeni do predviđenog roka.  

 

 

U sklopu radova izgradit će se dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometara od privoza rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade, obnovit će se raskrižje sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja sa zelenim površinama te će se djelomično rekonstruirati prometnice koje se priključuju na ta raskrižja čime ukupna duljina zahvata iznosi oko 2,2 kilometara. Previđena je i izgradnja pješačkih i biciklističkih staza, zelenih pojaseva, odvodnja oborinskih voda, navodnjavanje i javna rasvjeta. Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna.

Pin It on Pinterest