Sara Illana Arias Cano – gošća druge po redu radionice El Sistema u praksi

 

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, ugošćuje ovaj vikend još jednu glazbenicu s iskustvom u radu po El Sistema metodologiji. Radionica će se održati u Poreču, u prostoru Umjetničke škole Poreč, u subotu i nedjelju – 08. i 09. travnja.

Ovaj vikend je gost predavač Sara Illana Arias Cano, pianistica i flautistica iz Španjolske koja aktivno sudjeluje i u programima Sistema Europa – mreže organizacija koje rade u europskim zemljama po El Sistema metodologiji. Radionica će trajati dva dana i fokus će biti na praktičnom radu s djecom i razvoju vještina dirigiranja. Na radionicu su pozvani i zainteresirani građani, osobito glazbeni pedagozi koji žele proširiti svoja znanja. Na kraju radionice, 09.04., u 12.30h orkestar će zasvirati i na Trgu Slobode u Poreču.

El Sistema je metodologija koja koristi glazbu  kao sredstvo, ne samo glazbenog, već i društvenog razvoja djece i mladih, primarno putem zajedničkog muziciranja u orkestru. Fokus je na grupnom glazbenom muziciranju i razvijanju društvenih vještina kroz zajedničko učenje i vježbanje. Metoda se može prilagoditi potrebama zajednice u kojoj se koristi. U Venezueli – zemlji u kojoj je nastala, razvila se primarno kao potreba da se djeci koja žive u neimaštini ili pak tamo gdje im kulturni sadržaj nije dostupan, stvori mogućnost da uđu u svijet umjetnosti i dobiju priliku. U Europi ima različite primjene te ta iskustva imamo priliku upoznati kroz radionice koje udruga organizira u sklopu projekta „El Sistema u Istri“, koji udruga provodi u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a koji je financiran od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Udruga Vas poziva da dođete uživati u glazbi, mladosti, vedrini i optimizmu koji nam djeca donose!

 

Pin It on Pinterest