Otvorena izložba hrane i pića Histria 2017.

 

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je svečano otvorena 24. po redu izložba Histria 2017. koja okuplja proizvođače kvalitetnih i novih prehrambenih proizvoda i pića. Ovogodišnju izložbu otvorio je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je istaknuo kako Grad Pula od samog početka podupire ovu kvalitetnu manifestaciju koja promovira sve ono što Istru čini posebnom.

„ Naši domaći proizvodi postaju sve prepoznatljiviji na europskom tržištu i postaju jedan od motiva dolaska u našu županiju. Potrebno je razvijati ekološku proizvodnju hrane, a naša regija ima sve pretpostavke da postane bio regija u pravom smislu riječi. Svi izloženi proizvodi odlikuju se kvalitetom i originalnošću i kao takvi mogu uspješno konkurirati na svjetskom tržištu,“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Istarski župan Valter Flego čestitao je izlagačima i proizvođačima te dodao kako je Istra postala ‘bio regija’ u čije se proizvođače konstantno ulaže kako bi mogli uspješno nastupati na globalnom tržištu.

Novitet Histrie 2017. je Gastro kutak u dvorištu Doma hrvatskih branitelja kojeg je predstavila direktorica Turističke zajednice Grada Pule Pula kazavši kako je na jednom mjestu okupljena ponuda koja se inače predstavlja na šest različitih istarskih gastro manifestacija tijekom godine. Predsjednica Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić zahvalila je svim izlagačima na sudjelovanju te su na kraju svim proizvođačima novih proizvoda dodijeljena i priznanja organizatora sajma.

Na ovogodišnjoj izložbi koju organizira Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Pula, a koja je otvorena do četvrtka 13. travnja nastupa ukupno 72 izlagača od čega je 37 proizvođača s ukupno 66 novih proizvoda. Organizirana su i stručna predavanja posvećena eko-certificiranju i standardima u ekološkoj poljoprivredi te poticajima za ekološke izlagače.

Pin It on Pinterest