Radno vrijeme šaltera upravnih poslova 14. travnja

 

Obavještavamo građane da je u petak, 14. travnja 2017. godine, radno vrijeme šalter sale za rad sa strankama u Policijskoj upravi istarskoj i policijskim postajama od 8.30 do 14 sati.

U navedenom radnom vremenu građani mogu obaviti sve upravne poslove vezane uz prijave i odjave prebivališta i boravišta, osobne isprave, prometne isprave i registraciju vozila te poslove oružja, državljanstva i stranaca

Savjeti građanima uoči i tijekom uskršnjih blagdana

 

Kao i proteklih godina, i ovog se vikenda, uoči i tijekom uskršnjih blagdana, na istarskim prometnicama očekuje značajno povećanje prometa na cestama zbog dolaska turista te odlaska, odnosno dolaska naših građana na godišnje odmore.

Najveća gustoća prometa očekuje su na glavnim prometnicama i cestovnim graničnim prijelazima u petak (14. ožujka) u poslijepodnevnim satima, u subotu (15. travnja) u prijepodnevnim satima te u ponedjeljak (17. travnja) u poslijepodnevnim i večernjim satima. Policijska uprava istarska stoga će, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na graničnim prijelazima te kako bi se promet na svim cestovnim pravcima odvijao bez poteškoća, provoditi pojačane aktivnosti, u koje će se uključiti maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, a u funkciju će se staviti i svi raspoloživi uređaji i oprema za nadzor i kontrolu prometa.

 

Međutim, svjesni smo činjenice kako je aktivnost policije samo jedan od čimbenika, kojima se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća tako da ujedno apeliramo i na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, odnosno savjetujemo slijedeće:

prije kretanja na put provjerite ispravnost vozila, stanje guma i ostale opreme,

pravovremeno se informirajte o stanju i uvjetima na cesti,

ne krećite na put ako ste umorni,

ne upravljajte vozilom ako ste konzumirali alkohol ili opojne droge,

vežite se sigurnosnim pojasom,

pobrinite se za primjeren smještaj djece u vozilu,

prilagodite brzinu kretanja stanju na cesti,

bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja,

prilikom vožnje u koloni i u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, povećajte razmak između vozila,

u slučaju stvaranja prometne gužve, budite tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost na istarskim prometnicama, apeliramo i na najugroženije sudionike u prometu – pješake, bicikliste te motocikliste i vozače mopeda da poštuju prometne propise, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje.

Svim građanima i poslovnim suradnicima, Policijska uprava istarska želi sretan i blagoslovljen Uskrs!

Pin It on Pinterest