Nastavlja se gradnja prvog javnog gradskog bazena

 

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave obustavila postupak žalbe

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je 11. travnja 2017. zaključak da se obustavlja postupak po žalbi žalitelja  zajednice ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege i TGT-Adriatik d.o.o. iz Pule. Ovime je odluka Ovlaštenih predstavnika javnog naručitelja PULA SPORT d.o.o . u postupku javne nabave radova za izgradnju gradskog bazena u Puli postala pravovaljana. Nastavno na obustavu postupka žalbe, nastavljaju se i sve planirane radnje čijom će realizacijom svi građani Pule dobiti prvi javni gradski bazen.

U sklopu projekta gradnje gradskog bazena u Puli izgradit će se ukupno tri bazena: jedan vaterpolo dimenzija 34×25 metara, jedan multifunkcionalni bazen 25×10 metara i jedan bazen za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Posebna se pažnja posvetila upravo djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom, za čije je potrebe cijeli objekt posebno prilagođen.

Pula sport okončao je i provedenu javnu nabavu dugoročnog kredita za financiranje izgradnje i opremanje javnog gradskog bazena. Odabrana je Zagrebačka banka, a Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici 09. ožujka 2017. donijelo odluku o davanju suglasnosti za zaduživanje. U petak 07. travnja 2017. donesena je i Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu stručnog nadzora na izgradnji gradskog bazena u Puli na kojoj je izabran TramesConsultants d.o.o. iz Dubrovnika dok je, kao i u slučaju izvođača radova, kriterij bio najniža cijena.

Podsjećamo, žalba je bila pokrenuta na Odluku o odabiru u otvorenom postupku javne nabave čiji je predmet izvođenje radova na izgradnji gradskog bazena u Puli, a čiji je naručitelj Pula sport d.o.o. U navedenom postupku javne nabave dostavljeno je ukupno pet ponuda od kojih su tri bile valjane. Kriterij odabira ponude bila je najniža cijena, pri čemu je najpovoljniju dostavio Kolektor koling d.o.o. u iznosu od 53.504.730,23 kuna. Na ovu je odluku 13. ožujka 2017. godine zajednica ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. i TGT-Adriatik d.o.o. pokrenula postupak žalbe  Državnoj komisija za kontrolu postupaka javne nabave radova za izgradnju gradskog bazena u Puli, koju je Komisija obustavila.

Pin It on Pinterest