Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Manifestacija koja se organizira s ciljem poticanja ljubavi prema knjizi i čitanju ove godine održat će se 21. (do 24.) travnja u Središnjoj knjižnici, Dječjoj knjižnici i Knjižnici Veruda, ograncima Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Šestu godinu zaredomu u Noći knjige u svim vrstama knjižnica, knjižarama, antikvarijatima, različitim institucijama te u svim zainteresiranim prostorima i ustanovama organiziraju se razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i sl., kako bi nas ljubav prema knjizi međusobno povezala u njezinu slavljenju i promicanju.

SREDIŠNJA KNJIŽNICA

  • 21. travnja / od 16 sati: Knjižni detektiv – postani detektiv na jednu noć. Uključi moždane vijuge, prođi Knjižnicom i riješi misterij. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na e-mail vanja.fornazar@gkc-pula.hr ili osobno na Općeznanstvenom odjelu
  • 21. travnja / 16 sati: Večernji spoj na slijepo s knjigom – Pod dojmom prve rečenice – vjerujte preporuci knjižničara, odvažite se i krenite u spoj na slijepo s knjigom!
  • 21. travnja / 18 sati: Knjižni kafić na jednu noć – knjižničari preporučuju dobre knjige u knjižnom kafiću na jednu noć, a za ugodnu atmosferu pobrinut će se gošća Snježana Demarin. Pridružite nam se – nudimo vam tople napitke i dobru knjigu uz glazbu, a možete i pročitati svoj omiljeni stih, redak, odlomak, pripovijetku…
  • 21. travnja / 19 sati: predstavljanje knjige Sad je dosta! Gledis Šprah, moderatorica Jadranka Nišević, gošće Karmen Križanac Jovanović i Sanja Antić
  • 21. travnja / 19 – 21 sat: akcija Vrati knjigu bez plaćanja zakasnine

DJEČJI ODJEL

  • 21. – 24. travnja: Akcija Noć u knjizi –  posudi knjigu koja u naslovu sadrži riječ NOĆ
  • 21. travnja / 18 sati: radionica Sofija sova čuvarica snova – čitamo priču i izrađujemo sove
  • 21. travnja / 19 sati: Plišanci čitaju na knjižničnoj zabavi – donesi svoju omiljenu plišanu igračku u knjižnicu i pusti je da preko noći istraži carstva knjižnice, pregleda puno slikovnica i posluša mnogo priča. Sljedeći dan dođi po svoju igračku i posudi joj slikovnicu koju si je preko noći izabrala pa joj je čitaj kod kuće.

KNJIŽNICA VERUDA

  • 21. travnja / 19 sati: predstavljanje romana „OsvetinjeAmira Alagića; predstavlja Nenad Popović; moderator Zoran Blažeski

DJEČJA KNJIŽNICA

  • 21. – 24. travnja / od 12.30 – 19 sati: Ljepotica bez Zvijeri u Dječjoj knjižnici (a možda se i pojavi koja zvjerka?!) – Ljepotica iz poznate bajke Ljepotica i zvijer u Dječjoj knjižnici malim će korisnicima i njihovim pratiteljima biti na raspolaganju cijeli radni dan, odgovarati na pitanja i ispričati priču, odigrati Čitaoče, ne ljuti se… U svakom slučaju – dobro se zabaviti!

U nastojanju da se sudjelovanje u manifestaciji omogući što većem broju zainteresiranih sudionika, dodatni programi Noći knjige 2017. mogu se održavati u razdoblju od 21. do 24. travnja. Na taj način Noć knjige zbog školskih praznika neće zaobići najmađu čitateljsku populaciju te će dodatno potaknuti škole i vrtiće da se svojim programima uključe u proslavu knjige i čitanja. Ujedno će se obuhvatiti Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige, a Noći knjige omogućiti da “zagrli vikend”. Programi koji će se održati u ponedjeljak, 24. travnja, imenovani su zajedničkim nazivom “Za one koji žele čitati više“.

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

 

 

Pin It on Pinterest