Policijski službenici na biciklijadi u Medulinu

 

U subotu, 15. travnja, Turistička zajednica općine Medulin organizirala je prvu u nizu od ukupno šest biciklijada pod nazivom ”Jug na dva kotača” za 2017. godinu. Start je bio na rivi u Medulinu, a u biciklijadi je sudjelovalo oko 200 biciklista rekreativaca, za  čiju sigurnost se pobrinula i prometna policija.

U sklopu održavanja  biciklijade, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola i Odjela prevencije PU istarske dijelili su biciklistima preventivne letke ”Sigurno na dva kotača”, savjetovali su ih kako sigurno sudjelovati u prometu, ali i kako se zaštiti od krađe bicikle te ukoliko dođe do toga,  kako olakšati policiji traganje za biciklom.

Prije početka biciklijade, policijski službenici vizualno su provjeravali tehničku ispravnost bicikala, davali savjete biciklistima o važnosti poštivanja prometnih propisa, nošenju zaštitnih biciklističkih kaciga, reflektirajućih prsluka te educirali o načinu vožnje u uvjetima smanjene vidljivosti i noću.

Biciklisti su uz korisne savjete, dobili priliku isprobati i tzv. pijane naočale te tako i sami uvidjeti kako se njihova percepcija mijenja pod utjecajem alkohola.

Pin It on Pinterest