IDS, HNS, ISU i ZELENI potpisali Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Puli

 

PULA – IDS, HNS, ISU i Zeleni danas su u Puli potpisali Sporazum o podršci i suradnji na nadolazećim lokalnim izborima za grad Pulu.  Time su ove stranke dale i službenu podršku kandidatu za gradonačelnika Pule Borisu Miletiću te će sa zajedničkom listom nastupiti na izborima za Gradsko vijeće Grada Pule.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Boris Miletić, predsjednik Gradske podružnice IDS-a Pule Valter Boljunčić, predsjednica HNS-a Pule Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednik ISU-a Zdenko Pliško i potpredsjednica Zelenog saveza – Zeleni Gordana Ferenčić.

Tom prigodom, predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić zahvalio je partnerima na „dugogodišnjoj uspješnoj suradnji te aktivnom zalaganju za realizaciju našeg zajedničkog programa, kako u Gradskom vijeću, tako i u Mjesnim odborima“.

– IDS nastavlja okupljati konstruktivne političke stranke, koje bez galame i nerealnih obećanja, predano rade za dobrobit naše zajednice. Djelujući timski, uspjeli smo realizirati naš program i Pulu učiniti jednim od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po mnogobrojnim pokazateljima, istaknuo je Boljunčić dodavši da „IDS neće voditi nikakvu drugu kampanju osim afirmativne. Ovdje smo da omogućimo našim sugrađanima veći standard i otvaranje radnih mjesta. To su naši prioriteti, a ne politiziranje i zato će se IDS u sljedećim tjednima predstaviti apsolutno konkretne i provedive mjere s kojima ćemo dalje graditi Pulu“.

Predsjednica HNS-a Pule Elvira Krizmanić Marjanović istaknula je da „Grad Pula trećinu svog proračuna ulaže u predškolski odgoj, školstvo, sport, socijalnu skrb i zdravstvo“. – Pula je jedina lokalna samouprava u cijeloj Hrvatskoj koja ima certifikat društveno odgovornog poslovanja, kazala je Krizmanić Marjanović te dodavši da se „dobri rezultati vide na terenu, a rezultati u Puli su takvi prvenstveno zahvaljujući Borisu Miletiću“.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško kazao je da je „Boris Miletić garancija da će svi započeti projekti u Puli te oni budući biti realizirani“, dodajući da je „Miletić pokazao socijalnu osjetljivost, ali i da ono što obeća uvijek napravi. Pula je grad u kojem će se provesti naš zajednički program, a proširenje Doma Alfredo Štiglić te izgradnja hospicija u narednom mandatu samo su dva takva projekta, nama umirovljenicima najznačajnija“.

Potpredsjednica Zelenog saveza – Zeleni Gordana Ferenčić istaknula je kako će se njihova stranka zalagati prvenstveno za ekološke programe s naglaskom na zaštitu okoliša, a sve u cilju očuvanja ljudskog zdravlja. Dodala je da je „Miletić svih ovih godina nebrojeno puta dokazao da je gradonačelnik svih građana, boreći se na svim razinama, od Pule do Zagreba, za realizaciju strateških projekata za naš grad“.

Na kraju, prisutnima se obratio kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić koji je kazao da je „čast i velika odgovornost imati podršku i povjerenje stranaka koje tako predano rade za dobrobit naše zajednice“ te se osvrnuo na dio postignuća i realiziranih infrastrukturnih projekata u ovom mandatu. „Pula je danas jedan od najuspješnijih turističkih gradova u Hrvatskoj s preko tisuću manifestacija godišnje, izgrađeno je 182km nove plinske mreže u vrijednosti od 115 milijuna kuna, izgrađen je obalni kolektor čime se smanjilo zagađenje pulskog zaljeva za više od 60%, uložili smo preko 17 milijuna kuna u izgradnju nove bolnice, izgradili smo oborinsku odvodnju te novi kružni tok u Šijani, kao i studentski kampus i restoran, a dječjih igrališta ima 67, odnosno u prosjeku više od tri po svakom mjesnom odboru.“

– Ništa od ovoga nije se dogodilo slučajno. Ovi rezultati su posljedica zajedničkog rada marljivih istarskih ljudi, ali i realizacije strateških projekata i politika IDS-a i naših partnera. I tim pobjedničkim tempom želimo nastaviti dalje, istaknuo je Miletić te zaključio: – Zajedno, činimo Pulu još boljom i još jačom. Pula je grad koji radi i grad koji brine o svakom čovjeku. Danas, Pula sigurnim putem ide naprijed. Gradimo dalje!

Pin It on Pinterest