Vrtić Rin Tin Tin bogatiji za voćnjak autohtonih biljnih vrsta

 

U dvorištu talijanskog dječjeg vrtića Rin Tin Tin, povodom obilježavanja Dana planete zemlje, zasađen je novi voćnjak sastavljen od autohtonih biljnih vrsta. Djeca iz vrtića zajedno s učenicima uključenim u socijalno-ekološku grupu Lumeni i Eko odbora pulske Gimnazije posadili su, uz pomoć djelatnika hortikulture Pula Herculanee desetak sadnica nešpula, žižula, lješnjaka, smokvi i nara.

„Osim što će nove biljke dodatno oplemeniti i uljepšati naše dvorište poslužit će i u edukativne svrhe djeci koja će na taj način imati prilike upoznati se i kušati istarske autohtone biljne vrste“ istaknula je ravnateljica talijanskog vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich koja je najavila nastavak uređenja vrtićkog dvorišta. U planu je postavljanje posuda za sadnju povrća gdje će djeca imati prilike promatrati kako povrće raste te senzomotoričkog parka koji ćemo izraditi zajedno s roditeljima, dodala je Brussich. Ujedno, ravnateljica se ovom prilikom zahvalila Gradu Puli na podršci te Herculanei na doniranim sadnicama i stručnoj pomoći pri sadnji.

Inače, riječ je o već tradicionalnoj akciji koju Grad Pula provodi zajedno s učenicima socijalno-ekološke grupe Lumeni s ciljem podizanja razine svijesti i poticanja šire javnosti na ekološko djelovanje.

Pin It on Pinterest