Održana 5. Robotrka na prstenac

 

Danas je u Industrijsko-obrtničkoj školi u Puli održana 5. Robotrka na prstenac koju je organiziralo Društvo za robotiku Istra (DRI).

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je okupljene učenike, robotičare i mentore te im je zaželio mnogo uspjeha na natjecanju. “Nakon festivala znanosti i otvorenja novog laboratorija za kemiju, ovog tjedna zaista možemo reći da je naš grad u potpunosti u znaku tehničkih znanosti. Drago mi je da mladi imaju sve više prilike izraziti svoju kreativnosti i učiti o robotici i infromatici.” – poručio je Miletić.

Uz gradonaečlnika otvorenju su prisustvovali predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić i predsjednik Društva za robotiku Istre Dragan Pantić.

Robotrka na prstenac je spoj tradicije i novih tehnologija i omogućava najmlađima da se na zanimljiv i interesantan način kroz igru i zabavu, upoznaju sa robotikom i novim tehnologijama. Ove je godine na natjecanju sudjelovalo 22 školske ekipe, a u okviru ovogodišnje Robotrke osim u Puli  planirana su natjecanja 27. svibnja u Čavlima i završno natjecanje 19. kolovoza u Barbanu.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest