Službeno otvorena 53. Pulska regata

 

Na Riječkom gatu pulskog zaljeva sinoć je pulski gradonačelnik Boris Miletić službeno otvorio 53. Pulsku regatu koja je ove godine okupila 50-ak sudionika. Start utrke je danas s početkom u 12,00 sati, a pulski je gradonačelnik svim sudionicima i organizatorima regate poželio ugodan boravak u Puli i puno uspjeha na sutrašnjem natjecanju.

„U nadolazećim danima, povodom Međunarodnog praznika rada i Dana grada Pule održat će se niz kvalitetnih manifestacija i drago mi je da se jedna takva sportska održava u našem pulskom zaljevu. Ova manifestacija dodatno promovira Pulu kao jedriličarsku i turističku destinaciju i siguran sam u nastavak njezinog održavanja i u godinama koje dolaze“, kazao je Miletić posebno pozdravivši goste iz talijanskog grada Pesara koji će istodobno jedriti regatu Pesaro – Pula.

53. Pulska regata održava se u organizaciji Jedriličarskog kluba Uljanik Plovidba čiji je predsjednik Hrvoje Markulinčić izrazio zadovoljstvo što se regata održava u pulskoj luci te je zahvalio Gradu Puli na potpori i na doprinosu razviju jedriličarskog i ostalih sportova na vodi. Prisutne su pozdravili i čelni ljudi talijanskog kluba Lega Navale Antonio Rossini i Romano Sauro koji su pohvalili organizaciju utrke te izrazili želju za ponovnim susretom. Na kraju službenog dijela otvaranja regate za sve sudionike i okupljene goste, zasvijetlili su i Svjetleći divovi.

Pored Grada Pule, 53. Pulsku regatu podržavaju Uljanik grupa, Turistička zajednica Grada Pula, Lučka uprava Pula te ACY i ostali sponzori. Proglašenje pobjednika uz prigodnu srdeladu i glazbu Val acoustic banda zakazano je za 1. svibanj u 17,00 sati na RIječkom gatu.

Pin It on Pinterest